Tavoitetutkinnot ja tutkintovaatimukset

Tohtorin tutkinto on farmasian tiedekunnassa ensisijaisesti suoritettava jatkotutkinto. Tiedekunnassa voi suorittaa myös lisensiaatin tutkinnon. Tutkinnonsuoritusoikeutta voi hakea vain tohtorintutkintoon.

Tiedekunnassa myönnettävät jatkotutkintonimikkeet: farmasian tohtori (FaT), farmasian lisensiaatti (FaL) ja filosofian tohtori (FT).

Myöntäessään tutkinnonsuoritusoikeuden tiedekunta päättää aiemman opintotaustan ja väitöskirjan aihepiirin perusteella, mihin tutkintoon opinnot johtavat.

  • Proviisorin tutkinnon suorittaneelle voidaan myöntää FaT -tutkinnon suoritusoikeus
  • Muussa tapauksessa hakijalle voidaan myöntää FT-tutkinnon suoritusoikeus.

Tutkintovaatimukset ovat tohtoriohjelmakohtaiset ja ne sisältävät 40 opintopisteen laajuiset teoreettiset opinnot, väitöskirjan, sekä väitöskirjan julkisen puolustamisen. Ohjelmakohtaiset tutkintovaatimukset löytyvät opiskelijan ohjeista, valitsemalla kyseisen tohtoriohjelman sivusto koulutusohjelmavalikosta.

Tohtoriohjelmat järjestävät tieteenalalle sopivia teoria- ja metodiopintoja. Suoritustavat ovat monipuolisia ja jatkotutkinnon teoriaopintoihin voi sisällyttää esimerkiksi seminaareja, työpajoja tai konferenssiesitelmiä.

Opetustiedot löytyvät Opintoni -sivulta. Opetustietoja voi selata kirjautumatta Opintotarjonta -sivulta