Helsingin yliopiston farmasian tutkimus on erinomaisella tasolla

Tutkimuksen arviointiraportissa kehuttiin erityisesti yhteiskunnallista vuorovaikutusta ja tieteellistä tulosta.

Kansainvälinen tutkimuksen arviointipaneeli on todennut farmasian tiedekunnan olevan erittäin hyvä tieteellisten julkaisujen, ulkopuolisen rahoituksen, kansainvälisyyden ja rekrytoinnin suhteen ja erinomainen esimerkiksi yhteiskunnallisessa vuorovaikutuksessa.

Tutkimuksen arviointiraportissa todetaan esimerkiksi, että tiedekunnan tavoite päästä kymmenen eurooppalaisen farmasian alan huippututkimuskeskuksen joukkoon vaikuttaa toteutumiskelpoiselta, jos sitä varten laaditaan toimintasuunnitelma.

Tiedekunnan vahvuuksiksi nostettiin keksintöjen ja spin-off-yritysten määrä. Farmasian tiedekunnasta oli arviointihetkellä lähtöisin kolme spin-offia, 65 keksintöä ja 15 patenttia tai patenttihakemusta. Myös henkilöstön kansainvälisyys ja tutkimuksen monitieteisyys toivat suitsutusta arviointipaneelilta.

Tutkimuksen arvioinnin loppuraportti (englanniksi, pdf)

Lue myös: Helsingin yliopiston tutkimus arvioitiin: huippututkimusta kaikilla kampuksilla

  

Tutkimuksen arvioinnin yksiköt ja paneelit

Arvioitavana olivat tutkimustoiminta ja tutkimuksen tulokset arvioitavissa yksiköissä. Nämä yksiköt olivat joukko osastoja, ohjelmia tai tutkimusryhmiä, joilla on tai voisi olla tutkimukseen liittyviä yhteisiä tavoitteita ja kehittämissuunnitelmia. Yksiköistä päätettiin yhteistyössä tiedekuntien, erillislaitosten ja yhteisten toimintayksiköiden johdon kanssa. Yksiköt kattoivat kaikki Helsingin yliopiston tutkimusalat ja -toiminnot.

Arvioinnin toteuttivat kansainväliset paneelit, joita oli neljä: Humanities, Life Sciences, Natural Sciences ja Social Sciences. Arviointiprosessia hallinnoi arviointitoimisto ja sitä johti ohjausryhmä.