Erikoiseläinlääkärikoulutukseen jätettiin syksyn 2024 hakukierroksella kaikkiaan 71 hakemusta, kun aloituspaikkoja on yhteensä 59.
- Kaikille aloille jätettiin hakemuksia, mutta erityisesti yleiseläinlääketiede kiinnosti hakijoita. Tämä uusi erikoisala on suunnattu tukemaan erityisesti kunnaneläinlääkäreiden ja eläinsuojeluvalvontaa tekevien eläinlääkäreiden työtä, kertoo koulutussuunnittelija Anu Kanerva.
Erikoiseläinlääkärikoulutuksen uudistuksessa otettiin huomioon työelämän ja erikoistujien tarpeet
Koulutusuudistus astui voimaan 1.8.2023. Erikoiseläinlääkärikoulutuksen tutkintomuotoisuus poistui osana koulutuksen uudistusta, ja se siirtyi osaksi erikoistumiskoulutusten ja ammatillisten jatkokoulutusten kokonaisuutta.
- Koulutuksen uudistaminen on mahdollistanut sisältöjen monipuolistamisen ja uudenlaisten toteuttamistapojen käyttöönoton, ottaen huomioon niin työelämän kuin erikoistujien tarpeet, kertoo professori Mirja Ruohoniemi, erikoiseläinlääkärikoulutusten johtaja.
Uusimuotoinen erikoiseläinlääkärikoulutus on rakennettu mahdolliseksi suorittaa kolmessa vuodessa, ja suurin osa siitä toteutuu työelämässä.
Erikoiseläinlääkärikoulutusuudistuksen tavoitteena oli muun muassa edistää erikoiseläinlääkärikoulutuksen loppuunsaattamista tavoiteajassa, lisätä erikoiseläinlääkäreiden osuutta ammattikunnassa ja vahvistaa koulutuksen työelämävastaavuutta.
Erikoistumisalat ovat hevossairaudet, pieneläinsairaudet, tarttuvat eläintaudit, tuotantoeläinten terveyden- ja sairaanhoito, yleiseläinlääketiede sekä ympäristöterveydenhuolto.
Lisää tietoa koulutuksesta ja koulutukseen hakemisesta löytyy eläinlääketieteellisen tiedekunnan verkkosivuilta.