Osallistu kissojen nivelrikkotutkimukseen

Tutkimus toteutetaan kyselytutkimuksena ja siihen ovat lämpimästi tervetulleita kaikki kissat, oli todettua nivelrikkoa tai ei.

Nivelrikko on valitettavan yleinen vaiva aikuisella ja vanhenevalla kissalla. Se heikentää merkittävästi kissan elämänlaatua ja rajoittaa liikkumista, vaikuttaa kielteisesti mielialaan ja käyttäytymiseen. Nivelrikon tunnistaminen voi toisinaan olla kissan omistajalle sekä eläinlääketieteen ammattilaisellekin hyvin haastavaa, sillä kissalla on mainio kyky peittää kokemaansa kipua ja mukauttaa liikkumistaan sen mukaisesti. Nivelrikon tunnistaminen onkin avaintekijä onnistuneessa kivunhallinnassa ja ympäristön muovaamisessa soveltuvaksi nivelrikkopotilaalle.

Teemme tutkimusta ympäristön ja ruokinnan vaikutuksista kissan nivelrikon syntyyn. Tutkimme, löydämmekö nivelrikolta suojaavia tekijöitä kissan elinympäristöstä tai ravinnosta. Tutkimus toteutetaan kyselytutkimuksena ja siihen ovat lämpimästi tervetulleita kaikki kissat, oli todettua nivelrikkoa tai ei. Kyselyyn vastaaminen kestää vain noin 15 minuuttia.

Osallistu tutkimukseen

Olisiko vastauksesi lahja kissoihin liittyvälle tutkimustyölle? Tutkimukseen voi osallistua klikkaamalla alla olevaa linkkiä.