Tjänster och tillgänglighet

Viks arboretums tjänster och tillgänglighet.
Inträde och öppettider

Viks arboretum är ett friluftsområde som alltid är öppet för alla. Inträde kostar ingenting.

Tjänster

Infotavlor

På arboretums område finns flera infotavlor. De huvudsakliga anvisningstavlorna finns i närheten av Keinumäki fågeltorn.

Cykelställningar

Cykelställningarna ligger nära fågeltornen. Fäst eller lås inte din cykel i träd eller strukturer.

Picknick

Picknickbord finns i närheten av fågeltornen och på ängsområdet. Observera att det inte finns dricksvatten att få i arboretet. Det är förbjudet att grilla och göra upp öppen eld.

Toaletter

I Viks arboretum finns toaletter tillgängliga från maj till oktober. De ligger nära fågeltornen. Arboretum har ingen tillgänglighetsanpassad toalett.

Fågeltorn

Viks arboretum har två fågeltorn (Keinumäki, Hakala) och en plattform. De lämpar sig för ivriga fågelskådare, för undervisningsändamål och för alla som är intresserade av naturen eller vackra vyer. Fågeltornen och plattformen möjliggör observation av Gammelstadsvikens fågelbestånd. Fågeltornen är tillgängliga året runt.

Tillgänglighet

Viks arboretum är ett friluftsområde, vägarnas och stigarnas kondition beror på vädret. Alla friluftsvägar är tillgängliga, men det finns några branta sluttningar. På västra sidan av arboretet finns en stig som lämpar sig för rullstolar. Observera att fågeltornen inte är tillgänglighetsanpassade och att Viks arboretum inte har en tillgänglighetsanpassad toalett.