Hevossairaalaan lähettäville eläinlääkäreille

Hevossairaala ottaa vastaan lähetepotilaita. Myös jatkohoitoon tulevat potilaat ovat tervetulleita. Olet tervetullut seuraamaan potilaan jatkotutkimuksia halutessasi.

Teemme yhteistyötä sekä yksittäisten eläinlääkäreiden, että hevosklinikoiden kanssa. Lähettävälle eläinlääkärille toimitetaan hänen halutessaan (omistajan suostumuksella) lähetepalaute ja potilaan jatkohoito-ohjeet. Helpoiten pystymme antamaan remissipalautteen sähköpostitse. Voit ilmoittaa omat yhteystietosi Hevossairaalan ajanvaraukseen joko puhelimitse tai sähköpostilla yliopistollinen-hevossairaala@helsinki.fi.

Kliinisen hevos- ja pieneläinlääketieteen laboratoriot (mikrobiologia, kliininen kemia) ottavat rajatusti vastaan ulkopuolisia näytteitä. Patologian osastolla on oma palvelunsa sairaalan ulkopuolisille eläinlääkäreille.

Kiireelliset potilaat

Kun haluat lähettää kiireellisen potilaan, soita joko päivystyspuhelimeen p. 0600-97412 tai virka-aikana vastaanottoon p. 029 415 7350.

Lähettävän eläinlääkärin tulee antaa lähete potilaan hoidoista ja lääkityksistä mukaan. Lähettävä eläinlääkäri antaa hevoselle tallilla ensiavun ja tarvittavan peruseläinlääkäritasoisen hoidon ennen matkaa.

Otamme vastaan hätätapauksia kaikkialta Suomesta. Toivomme kuitenkin lähettävän eläinlääkärin yhteydenottoa ennen hevosen lähtöä eläinsairaalaan.

Jatkotutkimukset virka-aikana

Lähettävää eläinlääkäriä pyydetään ottamaan yhteyttä Yliopistolliseen hevossairaalaan ajanvarauksen tekemiseksi.

Kiireettömän potilaan lähettämisestä voidaan sopia myös sähköpostitse: yliopistollinen-hevossairaala@helsinki.fi.