Science and Business in Dialogue: Tulevat tilaisuudet

Seuraavan tilaisuuden aiheena on sosiaali- ja terveyspalveluiden johtaminen ja tulevaisuuden osaaminen. Tervetuloa vappubrunssille!

Science and Business in Dialogue: Tulevaisuuden sote-osaaminen
30.4.2019 klo 8.00-10.00, Tiedekulma

Suomalaiseen sosiaali -ja terveydenhuollon järjestelmään kohdistuu valtavia muutospaineita: väestön ikääntyminen, kaupungistuminen, uudet suomalaiset, palveluiden digitalisaatio sekä suuret globaalit ongelmat luovat uusia haasteita myös Suomeen. Monitieteinen perustutkimus auttaa näiden ilmiöiden ymmärtämisessä ja toimivien ratkaisujen arvioinnissa. Koulutuksen kautta tutkittu tieto siirtyy käytännön työhön.

Ensi syksynä Helsingin yliopisto käynnistää ensimmäisen lääketieteellisen ja valtiotieteellisen tiedekunnan yhteisen sote-maisteriohjelman, joka tulee tuottamaan alalle tulevaisuuden asiantuntijoita ja johtajia. Me yliopistolla haluamme luoda lähitulevaisuuden sote-johtajien, tutkijoiden ja uusien mallien kehittäjien yhteisön ja kuulla teidän ajatuksianne siitä, millaisia asioita ja teemoja meidän pitäisi ottaa huomioon. Samalla voimme keskustella siitä, millaista koulutus- ja tutkimusyhteistyötä voisimme tehdä.

Tule kanssamme keskustelemaan tulevaisuuden osaamis- ja tutkimustarpeista sekä tutustumaan tarjoamiimme yhteistyömahdollisuuksiin vappubrunssin merkeissä!

8.00 Tarjolla vappuaaton aamiainen

8.15 Tervetulosanat, rehtori Jari Niemelä

Sote-johtamisen tutkimus- ja koulutustarpeet, dosentti, erikoislääkäri Juha Tuominen, HUS:n toimitusjohtaja

Tapausesimerkki terveystutkimuksen vaikuttavuudesta: 20 vuotta tutkimusta Helsingin kaupungin henkilöstön hyvinvoinnista, sosiaalipolitiikan professori Anne Kouvonen