Uusi vauvaperheiden tutkimushanke Vauhtivauva alkamassa!

Uusi vauvaperheiden tutkimushanke, Vauhtivauva, on alkamassa! Vauhtivauva-hankkeessa selvitämme, voiko taaperoiän harrastustoiminnalla tukea kielen kehitystä ja miten lukivaikeusriski vaikuttaa kielen kehitykseen. Uusiin Vauhtivauva-nettisivuihin voit tutustua seuraavasta osoitteesta: https://www.helsinki.fi/fi/projektit/vauhtivauva. Välitättehän tietoa hankkeesta tuntemillenne vauvaperheille!

Haemme Helsingissä toteutettavaan tutkimukseen perheitä, joissa on 10/2023 jälkeen syntynyt lapsi. Etsimme sekä perheitä, joissa esiintyy lukivaikeutta että perheitä, joissa ei esiinny lukivaikeutta. Tutkimuksessa osallistujat arvotaan kahteen maksuttomaan, leikilliseen kuntoutusryhmään: 1) musiikki- ja 2) sirkusryhmään. Kuntoutuksen vaikutusta arvioidaan kolmella tutkimuskerralla: ennen kuntoutusta, kuntoutuksen jälkeen sekä vuoden päästä kuntoutuksen päättymisestä. Jokaiseen vaiheeseen kuuluu turvallinen ja täysin kivuton aivosähkökäyrämittaus sekä kyselylomakkeita, joissa kerätään arvioitanne lapsen kehityksestä ja perheestänne. Lapsi saa jokaisesta osallistumisesta pienen palkinnon. Lisäksi teemme kahdesti lapsen kanssa testejä, joilla arvioimme hänen kielellistä kehitystä, ja joista on mahdollista saada suullista palautetta. Lisätietoja tutkimuksesta ja ilmoittautumisohjeet löytyvät Vauhtivauvan nettisivuilta. 

Vauhtivauva-hankkeen löydät myös Facebookista: https://www.facebook.com/vauhtivauva/. Päivitämme Facebook-sivuille uutisia hankkeesta ja muuta kielen kehitykseen liittyvää mielenkiintoista sisältöä.

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan uuteen Vauhtivauva-hankkeeseemme, otathan yhteyttä sähköpostitse: vauhtivauva@helsinki.fi