Tutkimuksen tavoite
Tutkimuksen tavoitteena on luoda malleja kohtuullisista ruokavalioista Suomessa. Kestävän ruokavalion ekologisia rajoja ja ravitsemuksellisia tarpeita on tutkittu paljon. Tiedämme kuitenkin vähemmän siitä, miten nämä ovat yhteensovitettavissa hyvää syömistä koskevien kulttuuristen mallien ja sosiaalisten käytänteiden kanssa. Tutkimuksen tavoitteen on luoda uusia tapoja ajatella kestävästä ruokavaliosta niin, että huomioimme ekologisen, ravitsemuksellisen ja kulttuurisen riittävyyden.
Tutkimus on osa Suomen Akatemian rahoittamaa Helsingin yliopiston ja Suomen ympäristökeskuksen yhteishanketta, jossa tutkitaan kotieläinten kestävää paikkaa ruokajärjestelmässä. Lue lisää täällä
Tule mukaan
Tutkimuksen aihe koskettaa jokaista. Jos olet kiinnostunut ruoasta, ruoan kulttuurisista merkityksistä tai kestävyydestä, olet tervetullut mukaan. Toivomme tutkimukseen mukaan monipuolisesti erilaisia ihmisiä, joilla on avoin mieli, halu oppia uutta ja keskustella ruokaan liittyvistä merkityksistä muiden kanssa.
- Pääset visioimaan tulevaisuuden kohtuullisia ruokavaliota
- Pääset keskustelemaan muiden kanssa syömiseen ja ruokaan kytkeytyvistä muutoksista ja kulttuurisista merkityksistä
- Tuot omat kokemuksesi kohtuullisia ruokavalioita koskevaan tutkimus- ja kehitystyöhön Suomessa
- Opit uutta ekologisesti kestävistä, ravitsemuksellisesti riittävistä ja kulttuurisesti merkityksellisistä ruokavaliosta
Hae mukaan täällä
Missä ja milloin
Helsinki: ti 9.4.2024, klo 17-20, Helsus hub, Yliopistonkatu 3
Seinäjoki: ma 15.4.2024, klo 17-20, Hotelli-ravintola Alma
Tampere: ti 16.4.2024, klo 17-20, Kulttuuritalo Laikku, Keskustori 4, 33100
Joensuu: to 25.4.2024, klo 17-20, Metla-talo, Yliopistonkatu 6
Alustava ohjelma (17-20:00)
- Tervetuloa ja tutustumiskierros
- Tietoisku tutkimuksesta ja kohtuullisista ruokavalioista
- Suunnittelemme yhdessä kohtuullisia ruokavalioita vuodelle 2050
- Kevyt iltapala
- Loppukeskustelu