Osaamisen lukot, oppimisen avaimet: Niilo Mäki Instituutin podcast oppimisvaikeuksista

Oppimisvaikeudet - mitä ne ovat ja miten aikuiset voivat tukea lasta, jolla on pulmaa oppimisessa? Tähän pureudutaan Niilo Mäki Instituutin uudessa podcastissa, jossa käsitellään erilaisia oppimisen vaikeuksia. Mukana myös lukijakso!

Osaamisen lukot, oppimisen avaimet podcastissa keskustelua johtaa Aino Elomäki, psykologi ja toimittaja. Jokaisessa jaksossa on vieraana aiheen asiantuntijoita ja tutkijoita.

Podcast esittelee tutkimustietoa selkeästi ja helposti lähestyttävästi. Sarjan ensimmäisessä jaksossa puhutaan oppimisvaikeuksista yleisemmällä tasolla ja käydään esimerkiksi läpi, millaisista merkeistä vanhempi tai opettaja voi huomata, että lapsella saattaa olla oppimisen pulmia. Myöhemmissä jaksoissa pureudutaan tarkemmin esimerkiksi motivaation merkitykseen, matematiikan oppimisen vaikeuteen sekä hahmottamisvaikeuteen.

Lukivauva-hankkeen seuraajia saattaa kiinnostaa erityisesti jakso 3, jossa käsitellään lukivaikeutta. Jaksossa vieraana on psykologi ja tutkija Ulla Leppänen.

Jaksot ovat n. 30-45 minuutin mittaisia. Jos haluat mieluummin lukea kuin kuunnella, podcastin sivuilla on tarjolla myös podcast-jaksot puhekielisenä tekstinä. Osaamisen lukot, oppimisen avaimet podcast löytyy myös Spotifysta ja muilta suosituimmilta podcast-alustoilta.

Odotamme innolla jatkoa!