Ryhmän johtaja, professori Outi Vapaavuori (ent. Laitinen-Vapaavuori), ELT, Dipl. ECVS

Outi työskentelee professorina Kliinisen hevos- ja pieneläinlääketieteen osaston pieneläinkirurgian yksikössä. Hän on suorittanut eurooppalaisen pieneläinkirurgian erikoistumistutkinnon. Outi työskentelee edelleen Yliopistollisessa eläinsairaalassa, jossa hän tekee vaativaa rinta- ja vatsaontelon kirurgiaa. Outin tutkimuksen painopiste on ortopedisessä tutkimuksessa. Hän on tehnyt laajalti tutkimusta biomateriaalien käytöstä sekä murtumien että nivelsiteiden korjauksissa. Tällä hetkellä painopiste on ortopedisten sairauksien hoitotutkimuksissa.

Tutkijaprofiili (TUHAT)

Sari Mölsä, ELT, Dipl ECVS

Sari on kliininen opettaja pieneläinkirurgian yksikössä. Hän on suorittanut eurooppalaisen pieneläinkirurgian erikoistumistutkinnon. Sarin väitöskirja valmistui 2014 ja käsitteli pitkän aikavälin hoitotulosta ja kroonisen kivun oireita eturistisideleikatuilla koirilla. Sari on mukana ryhmän tutkimusprojekteissa. Sari toimii Yliopistollisessa eläinsairaalassa pehmytosakirurgina ja hänen osaamisalueisiin kuuluvat kasvain- ja tähystyskirurgia, rintaontelokirurgia sekä vaativammat vatsaontelon kirurgiset toimenpiteet.

Tutkijaprofiili (TUHAT)

Mirja Kaimio, ELL, pieneläinsairauksien eri.el.lääk.

Mirja tekee väitöskirjaa Amerikancockerspanielien kroonisen krovatulehduksen prevalenssista ja etiologiasta. Mirja työskentelee Evidensia-eläinlääkäriasemalla. Hänen erityinen kiinnostuksen kohteensa ovat iho- ja korvasairaudet

Kirsi Piirainen, ELL

Kirsi työskentelee pieneläinkirurgian yksikössä. Hän tekee eurooppalaista pieneläinkirurgian residenssiohjelmaa.

Tuuli Åhlberg, ELL

Tuuli tekee väitöskirjaa uroskoirien perineaalityristä yliopiston pieneläinsairaalassa. Tutkimuksessa selvitetään sairauden taustasyitä sekä verrataan kahta eri leikkaustekniikkaa. Tuuli valmistui vuonna 2015, jonka jälkeen teki töitä päivystävällä pieneläinklinikalla Turussa. Pieneläinsairauksien interniohjelman Tuuli suoritti vuonna 2018, ja samalla aloitti Pieneläinsairauksien erikoistumisohjelman. Kiinnostuksen kohteina on diagnostinen kuvantaminen sekä pehmytkudoskirurgia pieneläimillä. 

 

Anna Boström, ft, MSc Veterinary Physiotherapy, FT

Anna on eläinlääketieteen parissa työskentelevä fysioterapeutti. Annan väitöskirja välilevytyrän vaikutuksista koirien selkälihaksiin valmistui marraskuussa 2018 ja hän jatkaa samaa aihetta post doc tutkijana. Anna on kehittänyt toiminnallista testi-patteria mahdollistaakseen objektiivisen toimintakyvyn arvioinnin halvauksesta toipuneilla koirilla ja hän on mukana tutkimassa agilityn fyysiset vaatimukset koirilla. Kliinisessä työssä Anna hoitaa sekä pieneläimiä että hevosia Yliopistollisen eläinsairaalan fysioterapia yksikössä. 

Tutkijaprofiili (TUHAT)