Tausta

COVID-19-pandemia on välitön globaali haaste ja nykyisessä kriisitilanteessa tehtävänämme on etsiä ratkaisuja ihmishenkien pelastamiseen ja kehittää tapoja, joilla vastata epidemioihin ja pandemioihin yleisesti.

Tiedeyhteisön jäsenet ympäri maailmaa ja Suomea vauhdittavat nyt tutkimuksia voidaksemme saada vastauksia moniin pandemian nostattamiin kysymyksiin. Asiantuntijat niin laboratorioissa kuin niiden ulkopuolellakin tekevät yhteistyötä, jotta kansalaisille tarjottaisiin paras mahdollinen tieto, ja että tutkimusprioriteetteja koordinoitaisiin. Asiantuntijayhteisön tärkein rooli tällä hetkellä on ratkaisujen etsiminen yhteiskunnan tarpeisiin ja luotettavan tiedon tuottaminen kansalaisille.

Haemme lisää rahoitusta Euroopan Unionilta ja muista rahoituslähteistä voidaksemme lisätä panostusta testien ja lääkkeiden kehitykseen ja työvoiman lisäämiseen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Tämänkaltaisissa kriisitilanteissa meillä on kaksi yhtä tärkeää tavoitetta - selvittää välitön ongelma ja estää saman toistuminen.