Kilpisjärven tiedepolut

Kilpisjärven jylhät maisemat ovat ehdottomasti kokemisen ja näkemisen arvoisia jo itsessään, mutta jos haluat sukeltaa jään alle, tähyillä korkealle taivaisiin ja kurkistaa ajassa taaksepäin ymmärtääksesi näkemääsi paremmin, lähde tiedepoluille selvittämään, millaisia tieteellisiä ilmiöitä Kilpisjärven mahtavien maisemien taakse kätkeytyy. Ilmainen aplikaatio tulossa kesäkuussa 2023!

Kivikkoisten polkujen varrella saat selville monenmoisia kiinnostavia seikkoja ympäröivästä luonnosta. Saat muun muassa tietää hengittäväsi parhaillaan maailman puhtainta ilmaa ja pääset selvittämään, kuinka paljon Kilpisjärvellä oleskelu voi kasvattaa eliniänodotettasi.

Saat myös selville, miten tunturikoivikoiden tuoksu vaikuttaa pilvien muodostumiseen ja miten porolaidunnus voi suojella arktista ja alpiinista kasvillisuutta – mikä tietenkin kuulostaa vähän nurinkuriselta, kun porot nyt kerran syövät kasveja.

Pääset lisäksi paitsi näkemään, miltä Kilpisjärvellä näytti tuhansia vuosia sitten, myös kurkistamaan, miltä täällä saattaisi näyttää tulevaisuudessa – ja paljon muuta. Lähde siis mukaan tälle kiehtovalle oppimismatkalle ja kartuta tietämystäsi – on ilo saada sinut mukaan!

Aplikaatio julkaistaan avajaistapahtumassa Kilpisjärvellä 8.6. Sitä ennen kannattaa seurata meitä Instagramissa!