Piirustussalin kurssit

Tutustu kursseihimme ja tule mukaan!

Ajantasaiset tiedot Piirustussalin kurssitarjonnasta löydät täältä. Kurssit pidetään osoitteessa Yliopistonkatu 3, Porthania, 7. krs, ellei toisin mainita.

Tiedustelut: liekki@helsinki.fi. Tutustuthan usein kysyttyihin kysymyksiin ennen yhteydenottoa.

Syyslukukauden 2023 kurssimme ovat täynnä. Kevään 2024 kurssitiedot tulevat sivuillemme tammikuun puolivälissä. 
Opiskelijakursseille voit ilmoittautua myös jonopaikoille. 

Opiskelijakurssit syksyllä 2023

Opiskelijakursseille voi osallistua vain, jos on samana lukukautena kirjoilla Helsingin yliopiston läsnäolevana opiskelijana tai jatko-opiskelijana. Tarvitset opiskelijanumerosi ilmoittautumista varten.

Voit osallistua vain yhdelle opiskelijakurssille kerrallaan (joko ma tai ti). Jonottaa voit molempiin, mutta jos saat paikan molemmista, täytyy sinun valita kummalle kurssille osallistut.

Maanantaisin 18.9.–4.12.2023 klo 16–19 (maksuton)

ILMOITTAUTUMINEN AUKEAA ke 13.9. klo 9:00.

ILMOITTAUTUMISLINKKI: https://www.lyyti.in/Perinteinen_ja_soveltava_piirustus_I_2240/fi. Kurssi täynnä, ilmoittaudu jonoon!

Kurssin aikana tutustutaan perinteisiin ja kokeileviin havainnosta piirtämisen menetelmiin klassisesta kipsipiirustuksesta croquis-piirustukseen. Kurssi sopii aloittelijoille ja edistyneemmille piirtäjille.
Kurssia ei järjestetä viikoilla 42 ja 43 (16.10. ja 23.10.)

HUOM! Osallistuminen ensimmäiselle kurssikerralle 18.9. on välttämätöntä. Jos et pääse osallistumaan ensimmäiselle kerralle, ilmoita siitä etukäteen, ettet menetä paikkaasi kurssilla. Tapaamme Piirustussalilla, Porthania-rakennuksen 7. kerroksessa klo 16:00. Et tarvitse ensimmäisellä kerralla piirustusvälineitä.

Jos kurssi täyttyy, kannattaa ilmoittautua jonopaikoille. Jonopaikoille voi ilmoittautua kurssin viimeiseen viikkoon saakka.
 

 

 

 

Opiskelijakursseille voi osallistua vain, jos on samana lukukautena kirjoilla Helsingin yliopiston läsnäolevana opiskelijana tai jatko-opiskelijana. Tarvitset opiskelijanumerosi ilmoittautumista varten.

Voit osallistua vain yhdelle opiskelijakurssille kerrallaan (joko ma tai ti). Jonottaa voit molempiin, mutta jos saat paikan molemmista, täytyy sinun valita kummalle kurssille osallistut.

Tiistaisin 19.9.–5.12.2023 klo 16–19 (maksuton)

ILMOITTAUTUMINEN AUKEAA ke 13.9. klo 9:00.

ILMOITTAUTUMISLINKKI: https://www.lyyti.in/Perinteinen_ja_soveltava_piirustus_II_5476/fi. Kurssi täynnä, ilmoittaudu jonoon!

Kurssi on tarkoitettu edistyneemmille piirtäjille ja kurssi I:n suorittaneille.

Kurssia ei järjestetä viikoilla 42 ja 43 (17.10. ja 24.10.)

HUOM! Osallistuminen ensimmäiselle kurssikerralle 19.9. on välttämätöntä. Jos et pääse osallistumaan ensimmäiselle kerralle, ilmoita siitä etukäteen, ettet menetä paikkaasi kurssilla. Tapaamme Piirustussalilla, Porthania-rakennuksen 7. kerroksessa klo 16:00. Et tarvitse ensimmäisellä kerralla piirustusvälineitä.

Jos kurssi täyttyy, kannattaa ilmoittautua jonopaikoille. Jonopaikoille voi ilmoittautua kurssin viimeiseen viikkoon saakka.

Kaikille avoimet kurssit syksyllä 2023

Kaikille avoimet intensiivikurssit sisältävät ateljeetyöskentelyä, asiantuntija-alustuksia sekä piirtäjän näkökulmasta kiehtovia vierailukohteita yliopiston eri tiloissa.

Ti–to 24.–26.10.2023 klo 10–15. Hinta 45 € / 22,50 €. 

ILMOITTAUTUMINEN AUKEAA ke 13.9. heti vuorokauden vaihduttua.

ILMOITTAUTUMISLINKKI: Kurssi täynnä!

Verkkokauppaa koskevissa kysymyksissä tukipyynnöt: accounting@helsinki.fi

Millaisia antiikin myyttejä liittyy välimerellisiin kasveihin ja Helsingin yliopiston kipsikokoelmaan? Syksyn 2023 Klassikko-kurssilla asiantuntijavieraina ovat taidehistorioitsija, FT Ville Hakanen sekä kreikan kielen ja kirjallisuuden yliopistonlehtori, FT Marke Ahonen. Piirustusretkillä suuntaamme Helsingin yliopiston päärakennukseen ja Kaisaniemen kasvitieteelliseen puutarhaan. Muina aikoina työskentelemme Piirustussalin ateljeessa suurikokoisen hiilipiirustusteoksen parissa. Kurssi soveltuu sekä vasta-alkajille että edistyneemmille piirtäjille.

Hinta 45 € / 22,50 € (alennushinta vain Helsingin yliopiston opiskelijoille ja jatko-opiskelijoille) sisältää ohjauksen, ekskursiot sekä piirustusvälineet ja paperit ateljeetyöskentelyyn. Piirustusretkelle tarvitset mukaan omat piirtimet sekä oman luonnoskirjan tai -lehtiön.

Osallistujat saavat ennen kurssia sähköpostin, jossa on lisäohjeita. Tarkistathan, että sähköpostisi on merkitty ilmoittautumislomakkeeseen oikein. Ilmoittautuminen on sitova, kurssimaksua ei palauteta.

Intensiivikurssille mahtuu 20 osallistujaa.

Huomioithan, että Klassikko-kurssien alennushinta koskee ainoastaan Helsingin yliopiston opiskelijoita ja jatko-opiskelijoita.
 

Avoin kaikille. Keskiviikkoisin 20.9.–13.12.2023 klo 17:00–19:30. Yhden kerran osallistumismaksu 12 € / 8 €. 
Kurssia ei järjestetä viikoilla 42 ja 43 (18.10. ja 25.10.) eikä itsenäisyyspäivänä 6.12.2023.

Piirustussalin kaikille avoimet piirustusillat sopivat niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin piirtäjille. Kuhunkin iltaan mahtuu 20 osallistujaa. Et tarvitse aiempaa kokemusta mallipiirustuksesta. Elävänmallin illat ja croquis-illat vaihtelevat pääsääntöisesti vuoroviikoin. Paikat piirustusiltoihin myydään yksittäin.

Croquis on lyhyessä ajassa toteutettu elävästä mallista piirretty kokovartalokuva. Piirustussalin croquis-illoissa saat monipuolisen katsauksen croquis-piirtämisen erilaisiin puoliin. Croquis, kuten muukin mallipiirustus, on laji joka muuttuu toistojen kautta yhä antoisammaksi. Croquis-iltoihin tarvitset omat piirtimet sekä lehtiön tai luonnoskirjan, hyvä koko lehtiölle on A4–A3.

Piirustussalin elävän mallin illoissa keskitytään perinteiseen elävän mallin piirustukseen. Malli ei vaihda asentoa kuten croquis-piirustuskursseilla, vaan piirrämme 20 minuutin jaksoissa samaa asentoa koko illan. Piirustusilloissa käydään läpi hiilipiirustustekniikan sekä havainnosta piirtämisen perusteita. Mallipiirustus on kiehtova, kaiken tasoisille piirtäjille sopivasti haastava tapa harjaannuttaa silmän ja käden yhteistyötä! Elävänmallin illoissa paperin (litoposter) saa Piirustussalilta.

HUOM: 15.11. ja 22.11. on perättäisillä kerroilla sama, kokovartalotatuoitu malli ja sama asento: jos ilmoittaudut molempiin, voit halutessasi jatkaa samaa piirrosta kahden kurssikerran verran. Kumpaan tahansa iltaan voi osallistua myös yksittäin.

Yhden kerran osallistumismaksu on 12 € / 8 €. Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumismaksua ei palauteta, mutta sairaustapauksissa voit neuvotella kurssipaikkasi siirrosta toiseen keskiviikkoiltaan. Alennushinta koskee opiskelijoita, eläkeläisiä ja työttömiä, Helsinki Alumni -yhteisön jäseniä, siviilipalvelus- ja varushenkilöitä sekä ammattitaiteilijoita.

Viime hetken peruutuspaikkoja voi tiedustella piirustusmestarilta vappu.rossi@helsinki.fi tai suoraan salilla piirustusillan alkaessa klo 17. Peruutuspaikalle tultaessa kurssimaksu maksetaan käteisellä tasarahana suoraan Piirustussalilla.

Mikäli sinulla on flunssan tai muun sairauden oireita, pyydämme jättämään kurssin väliin: sairaustapauksissa kurssipaikan voi siirtää toiseen ajankohtaan ilman kuluja, jos kerrot sairastumisestasi etukäteen.

Kurssipäivät ja ilmoittautuminen:

ILMOITTAUTUMINEN AUKEAA ke 13.9. heti vuorokauden vaihduttua.

Verkkokauppaa koskevissa kysymyksissä tukipyynnöt: accounting@helsinki.fi.

20.9.2023 Croquis: Täynnä!

27.9.2022 Elävä: Täynnä!

4.10.2023 Croquis: Täynnä!

11.10.2023 Elävä: Täynnä!

(viikolla 42 ja 43 syysloma ja perioditauko, ei opetusta)

1.11.2023 Elävä: Täynnä!

8.11.2023 Croquis: Täynnä!

15.11.2023 Elävä (kokovartalotatuoitu malli, sama asento kuin 22.11.):Täynnä!

22.11.2023 Elävä (kokovartalotatuoitu malli, sama asento kuin 15.11.): Täynnä!

29.11.2023 Croquis: Täynnä!

(6.12. itsenäisyyspäivä, ei opetusta)

13.12.2023 Croquis ja liikecroquis (mallina ammattitanssija Ingrid André. Malli osittain puettu, ei perinteinen alastonmalli): Täynnä!