Minä ja maailmankaikkeus

Observatorion perusnäyttely kutsuu kaikki vauvasta vaariin sukeltamaan avaruuden ihmeisiin ja Observatoriorakennuksen vaiheikkaaseen historiaan. Näyttely sijaitsee torneja ja planetaariota lukuun ottamatta Observatorion pääkerroksessa. Varaamalla opastetun kierroksen pääset näkemään myös tornit ja planetaarion.

Me­ri­di­aa­ni­sa­lin luukut aukesivat avaruuteen

Observatorion Meridiaanisalissa pääset matkalle menneeseen aistimaan ainutlaatuisen vanhan havaintosalin ilmapiirin. Salin suuret tähtitieteelliset havaintolaitteet ovat yhä alkuperäisillä paikoillaan.

Mat­kal­le maa­il­man­kaik­keu­teen

Oman aurinkokuntamme ilmiöt, tähtien elämä, maailmankaikkeutemme rakenne ja sen mittakaava sekä valon eri aallonpituudet tulevat tutuksi, kun astut matkallesi maailmankaikkeuteen. Miltä näytät lämpökamerassa? Kurkista myös sumukammioon, jossa näkyy kosmisten hiukkasten jälkiä!

Olet täh­tiai­nes­ta!

Tiesitkö, että sinäkin olet ”tähtien lapsi”? Ihmiskehonkin alkuaineet ovat syntyneet vuosimiljardien saatossa tähtien sisällä tapahtuneissa ydinreaktioissa. Näyttelyssä pääset myös koskettamaan aitoa meteoriittia, joka syntyi noin viisi miljardia vuotta sitten!

Opas­tuk­sil­la tor­niin ja pla­ne­taa­rioon

Ennakkoon varatulla opastuksella vierailun voi ulottaa tunnelmallisten vanhojen havaintotornien miljööseen ja holvikellarin planetaarioon Helsingin ”tähtitaivaan” äärelle.