Apua, ilmastonmuutos!

Observatorion vaihtuva pienoisnäyttely kertoo planeettamme muuttuvasta ilmastosta.

Näyttelyssä tulevat tutuksi esimerkiksi kotiplaneettamme ilmastohistoria miljoonien vuosien ajalta sekä hiilen kiertokulku ilmasta meriin, maaperään ja aina meihin ihmisiin asti. Kokeile myös, pystytkö tasapainottamaan hiilen nielut ja lähteet hiilivaa’alla!

Ilmasto on ollut maapallon lähes viiden miljardin vuoden historiassa jatkuvassa muutoksessa. Vaikka planeettamme ilmastohistoriassa on ollut nykyistä kuumempia kausia, aikaisempina lämpökausina ihmistä ei ole vielä ollut olemassa. Olemme siis kohtaamassa jotain aivan uutta. Muutoksen nopeus on uhka ekosysteemeille ja yhteiskunnille sekä niiden kyvylle sopeutua siihen.

Ilmastonmuutosta on onnistuttu jo hillitsemään kansainvälisillä sopimuksilla ja ponnistelut yhteisen planeettamme puolesta jatkuvat. Jokainen voi vaikuttaa niin omilla kulutustottumuksillaan kuin osallistumalla yhteiseen päätöksentekoon. Millainen on sinun utopiasi paremmasta huomisesta?

Näyttely on valmisteltu yhteistyössä Helsingin yliopiston Climate.now -kurssin syksyn 2021 opiskelijoiden kanssa.

Näyttely on auki Observatorion perusnäyttelyn aukioloaikoina ja sisältyy normaalin pääsylipun hintaan, tervetuloa myös Museokortilla!