Kokoelmapalvelut

Lahjoitukset, lainat ja aineistopalvelut
Lahjoitukset

Jos haluat lahjoittaa aineistoa museokokoelmiin, ota yhteyttä asiakaspalvelun sähköpostiosoitteeseen liekki@helsinki.fi.

Otamme vastaan aineistoa, jolla on yhteys yliopistohistoriaan, yleiseen tieteen historiaan, Helsingin yliopistossa tehtävään tutkimukseen, opetukseen, opiskeluun, opiskelijaelämään, yliopistossa toimineisiin henkilöihin, akateemisiin juhliin tai yliopiston kiinteistöihin. Vaikka pääpaino on Helsingin yliopistossa, voi museo yliopistohistoriallisena tietokeskuksena tallentaa myös muihin korkeakouluihin ja yliopistoihin liittyvää aineistoa. Otamme mielellämme vastaan esimerkiksi hiukan uudempaa, viimeisimpien vuosikymmenten aineistoa. Lue lisää Kokoelmapolitiikastamme!

Kokoelmatiimimme päättää lahjoituksen vastaanottamisesta kokoelmapäällikön johdolla tutustuttuaan tarjottuun aineistoon. Otathan huomioon, että kokoelmissa voi jo olla vastaavaa aineistoa, jolloin emme ota lahjoitusta vastaan. Lahjoitettujen esineiden ja valokuvien täysi omistus-, käyttö- ja hallintaoikeus siirtyy museolle.

Emme ota vastaan deponointeja.

Lainaaminen

Lainaamme kokoelmiemme esineitä, taideteoksia, kuvia ja arkistomateriaalia vain ammatillisille museoille. Huomaathan, että objektin kunto voi rajoittaa lainausmahdollisuutta.

Lainapyyntö on tehtävä kirjallisesti ja osoitettava museomme kokoelmapäällikölle vähintään 6 kuukautta ennen toivottua laina-ajan alkua.

Valokuva-, arkisto- ja kirjastopalvelut

Arkistomme ja kirjastomme ovat sopimuksesta avoinna.

Jos haluat tulla tutkimaan aineistoa tai käyttää valokuviamme julkaisuissa, otathan yhteyttä asiakaspalvelun sähköpostiosoitteeseen liekki@helsinki.fi.