Ryhmäopastukset

Opastuksella näet enemmän! Varaa ryhmällesi oma opastus.

Huom! Tämän sivun tiedot koskevat yliopiston ulkopuolisten asiakkaiden ryhmävarauksia. Helsingin yliopiston sisäisten asiakkaiden opastusvarausohjeet löydät Flammasta: https://flamma.helsinki.fi/group/yliopisto/tiedemuseo-liekki.

Ryhmäopastukset Observatoriolla

Tutustu Observatorion kiehtovaan menneisyyteen ja avaruuden ihmeisiin myös tähtitorneihin ja planetaarioon!

Helsingin observatorion opaskierroksilla kurkataan tähtitieteen maailmaan ja kuullaan vuonna 1834 valmistuneen Observatorion vaiheikkaasta historiasta. Ryhmä pääsee oppaan johdolla myös vierailemaan vanhoissa tunnelmallisissa havaintotorneissa ja ihailemaan pohjolan yötaivasta planetaariossa. Planetaariossa vietetyn pikakelatun "yön" aikana opitaan tunnistamaan kuuluisimpia tähtikuvioita ja päästään näkemään, miten taivas liikkuu yön aikana. Opastuskierros kestää tavallisesti yhden tunnin. Halutessa kierrokseen voi kuitenkin myös esimerkiksi lisätä pidemmän tutustumisen vaihtuvaan näyttelyyn tai ottaa mukaan vain joitakin osioita.

Huomaattehan, että tornit ovat lämmittämättömiä tiloja, ja planetaarioon kuljetaan ulkokautta. Vuonna 1834 valmistunut suojeltu rakennus on haasteellinen liikuntaesteisille. Observatorion vuokratilat ja pääkerroksen näyttelykerros ovat esteettömiä, mutta tornit ja planetaario eivät valitettavasti ole. Opastus voidaan järjestää myös ruotsiksi tai englanniksi.

HUOM! Helsingin observatoriossa ei järjestetä tähtinäytöksiä, joissa katsottaisiin taivaalle kaukoputkella. Jos kuitenkin oikean taivaan havainnot kiinnostavat, kannattaa olla yhteydessä Tähtitieteelliseen yhdistykseen Ursaan. Ursa järjestää tähtinäytöksiä omalla tornillaan Kaivopuistossa. Näissä näytöksissä on aina säävaraus.

Hin­nas­to:

(opastukseen sisältyy Observatorion pääkerroksen pysyvän näyttelyn ja vaihtuvan pienoisnäyttelyn lisäksi myös tornit ja planetaario)

Näyttelyn aukioloaikoina (to 12–20, pe–la 12–16): 70 euroa/tunti/opas + pääsymaksut (max 20 hlö/opas).

Näyttelyn aukioloaikojen ulkopuolella lisätään myös avausmaksu 80 euroa.

Tiedustelu ja varaukset:

02941 242 44 tai liekki(at)helsinki.fi
Opastusvaraukset mielellään viimeistään viikkoa ennen.
Saavuttehan ajoissa opastukselle (Kopernikuksentie 1), sillä opas on paikalla vain ennalta varatun ajan!

Ryhmäopastukset Päärakennuksen näyttelykeskuksella

Vaikutu uudessa ydinnäyttelyssämme!

Tieteen palo -näyttelyn opastuksella kuullaan Helsingin yliopiston tarina. Ruotsin valtakunnan Itämaan, eli nykyisen Suomen, ensimmäinen yliopisto oli pitkään myös maamme ainoa yliopisto. Miten yhteiskunnalliset muutokset ovat heijastuneet yliopistoon? Entä miten eri tieteenalat ovat vaikuttaneet maamme kehitykseen? Tutustumme myös yliopiston monipuoliseen opiskelijoiden ja työntekijöiden yhteisöön ja kuulemme yllättävistäkin ihmiskohtaloista. Lopuksi piipahdamme taiteen maailmassa yliopiston taidekokoelmanostojen kautta. 

Hin­nas­to:

Näyttelyn aukioloaikoina (ti–ke 12–16, to 12–20, pe–la 12–16): 70 euroa/opas + pääsymaksut (max 15 hlö/opas), kesto 45 minuuttia.

HUOM! Syyskuusta 2024 alkaen opastusta ei voi varata klo 13-13.15, jolloin näyttelyssä on Akateeminen vartti -miniopastus.

Tiedustelut ja varaukset:

liekki(at)helsinki.fi
Opastusvaraukset mielellään viimeistään viikkoa ennen.
Saavuttehan ajoissa opastukselle, sillä opas on paikalla vain ennalta varatun ajan!