Vuokrattavat tilat

Observatorion tiloja voi vuokrata juhliin tai kokouksiin. Historiallisen rakennuksen Argelander-sali ja Itärotunda tarjoavat idylliset puitteet monenlaisille tilaisuuksille. Myös suojainen puutarha on tilavuokraajan käytössä.

Huom! Tämän sivun tiedot koskevat yliopiston ulkopuolisten asiakkaiden tilavarauksia. Helsingin yliopiston sisäisten asiakkaiden tilavarausohjeet löydät Flammasta: https://flamma.helsinki.fi/group/yliopisto/tiedemuseo-liekki.

Observatorio

Argelander-salissa on paikat 24 kuulijalle, jos halutaan pöydät jokaisen kuulijan käyttöön (luentosalimainen järjestys). Ilman pöytiä tilaan mahtuu istumaan n. 60 henkilöä. Tiloissa voi järjestää myös cocktail-tilaisuuksia ja päivällisiä. Päivällisillä salia ja rotundaa voidaan käyttää yhdessä, jolloin juhlatilan kahteen huoneeseen mahtuu 32 + 12 ruokailijaa. Jos tarjottavat halutaan esille noutopöytään, voi sen sijoittaa esim. huoneista pienempään (rotundaan), jolloin paikkoja ruokailijoille pöydissä jää 32. Cocktail-tilaisuudessa juhlatiloihin mahtuu yhteensä reilut 70 henkilöä.

Argelander-salin varustukseen kuuluvat 90-tuumainen älytaulu, kaiuttimet sekä videotykki. Vuokraajalla on käytössä myös kannettava tietokone (internet-yhteys, Windows 10 -käyttöjärjestelmä sekä Microsoft Office -ohjelmat). Saleissa on myös käytössä liikuteltava 55-tuumainen kosketusnäyttö.

Tilat vuokrataan aina yhdessä. Yhteisvuokra on 95 euroa/alkava tunti (ma–ke klo 8–17, to klo 8–20, pe klo 8–17 ja la klo 12–16) ja näiden aikojen ulkopuolella 150 euroa/alkava tunti. Vuokra-aikaan tulee sisällyttää myös mahdollinen tilaisuuden järjestelyaika. Tilat voidaan vuokrata järjestelyaika mukaan lukien klo 01 asti.

Lue tästä tarkempi tilavuokraajan ohje.

Salivuokran yhteyteen sopii myös kierros Observatoriossa.

Observatorio ei vastaa tiloihin jätetyistä tavaroista. Löytötavaroita voi kuitenkin tiedustella asiakaspalvelustamme.

Lisätiedot:
liekki(at)helsinki.fi
02941 24244

Argelander-salissa on luentosalimuodossa paikat 24 hlö:lle.

Istuvan illallisen muodossa Argelander-saliin mahtuu 16+16 ruokailijaa.

Argelander-salin 32 illastajan lisäksi Itärotundan pöydän ympärille mahtuu 12 hlö.

Itärotundan pöydän ympärillä on paikat 12 hlö:lle.

Tunnelmallisen Itärotundan suurelle pöydälle on usein katettu kahvitus tai buffet-pöytä.

Argelander- ja Itärotunda-salien välissä on kaksoisovet.

Tilavuokraajan käytössä on myös Observatorion tunnelmallinen puutarha.

Puutarhassa on käytössä ulkotuoleja ja -pöytiä.

Puutarhassa sijaitsee myös ulkotorni, jonka voi sisällyttää opastettuun kierrokseen.

Varsinkin kesäaikaan tilaisuuden voi laajentaa puutarhan puolelle.