Vuokrattavat tilat

Observatorion tiloja voi vuokrata juhliin tai kokouksiin. Historiallisen rakennuksen Argelander-sali ja Itärotunda tarjoavat idylliset puitteet monenlaisille tilaisuuksille. Myös suojainen puutarha on tilavuokraajan käytössä.

Huom! Tämän sivun tiedot koskevat yliopiston ulkopuolisten asiakkaiden tilavarauksia. Helsingin yliopiston sisäisten asiakkaiden tilavarausohjeet löydät Flammasta: https://flamma.helsinki.fi/group/yliopisto/tiedemuseo-liekki.

Observatorio

Argelander-salissa on paikat 24 kuulijalle, jos halutaan pöydät jokaisen kuulijan käyttöön (luentosalimainen järjestys). Ilman pöytiä tilaan mahtuu istumaan n. 60 henkilöä. Tiloissa voi järjestää myös cocktail-tilaisuuksia ja päivällisiä. Päivällisillä salia ja rotundaa voidaan käyttää yhdessä, jolloin juhlatilan kahteen huoneeseen mahtuu 32 + 12 ruokailijaa. Jos tarjottavat halutaan esille noutopöytään, voi sen sijoittaa esim. huoneista pienempään (rotundaan), jolloin paikkoja ruokailijoille pöydissä jää 32. Cocktail-tilaisuudessa juhlatiloihin mahtuu yhteensä reilut 70 henkilöä.

Argelander-salin varustukseen kuuluvat 90-tuumainen älytaulu, kaiuttimet sekä videotykki. Vuokraajalla on käytössä myös kannettava tietokone (internet-yhteys, Windows 10 -käyttöjärjestelmä sekä Microsoft Office -ohjelmat). Saleissa on myös käytössä liikuteltava 55-tuumainen kosketusnäyttö.

Tilat vuokrataan aina yhdessä. Yhteisvuokra on 95 euroa/alkava tunti (ma–ke klo 8–17, to klo 8–20, pe klo 8–17 ja la klo 12–16) ja näiden aikojen ulkopuolella 150 euroa/alkava tunti. Vuokra-aikaan tulee sisällyttää myös mahdollinen tilaisuuden järjestelyaika.

Lue tästä tarkempi tilavuokraajan ohje.

Salivuokran yhteyteen sopii myös kierros Observatoriossa.

Observatorio ei vastaa tiloihin jätetyistä tavaroista. Löytötavaroita voi kuitenkin tiedustella asiakaspalvelustamme.

Lisätiedot:
observatorio(at)helsinki.fi
02941 24244

Argelander-salissa on luentosalimuodossa paikat 24 hlö:lle.

Istuvan illallisen muodossa Argelander-saliin mahtuu 16+16 ruokailijaa.

Argelander-salin 32 illastajan lisäksi Itärotundan pöydän ympärille mahtuu 12 hlö.

Itärotundan pöydän ympärillä on paikat 12 hlö:lle.

Tunnelmallisen Itärotundan suurelle pöydälle on usein katettu kahvitus tai buffet-pöytä.

Argelander- ja Itärotunda-salien välissä on kaksoisovet.

Tilavuokraajan käytössä on myös Observatorion tunnelmallinen puutarha.

Puutarhassa on käytössä ulkotuoleja ja -pöytiä.

Puutarhassa sijaitsee myös ulkotorni, jonka voi sisällyttää opastettuun kierrokseen.

Varsinkin kesäaikaan tilaisuuden voi laajentaa puutarhan puolelle.