Usein kysytyt kysymykset

Olemme koonneet tälle sivulle vastauksia yleisimpiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Jos jokin asia jäi vielä mietityttämään sinua, ota rohkeasti yhteyttä meihin!

Olemme koonneet tälle sivulle vastauksia yleisimpiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Jos jokin asia jäi vielä mietityttämään sinua, ota rohkeasti yhteyttä meihin!

Ketkä saavat tulla Tiedekulmaan?

Tiedekulman ovet ja tapahtumat ovat avoinna ihan kaikille. Tule ja tuo mummosikin!

Onko Tiedekulma esteetön?

Kyllä on. Esteetön sisäänkäynti sijaitsee Fabianinkadun ja Yliopistonkadun kulmassa. Tiedekulman tiloissa ei ole kynnyksiä, ja kerrosten välillä voi kulkea hissillä. Esteetön wc-tila sijaitsee kerroksissa K1 ja 2 muiden wc-tilojen yhteydessä. Stagen alueella on induktiosilmukka.

Onko Tiedekulmassa nettiä?

Tiedekulman asiakkaiden käytössä on HelsinkiUni Guest -vierailijaverkko, jonka salasanan löydät ympäri taloa. Lisäksi Tiedekulmassa toimii Eduroam.

Mitä tiloja voi varata?

Tiedekulman tilat ja työskentelypaikat ovat kaikille avoimia ja toimivat pääasiassa first come, first served -periaatteella. Yksittäisiä pöytiä tai katutason majoja emme varaa. Kaikille avoimiin tapahtumiin, jotka sopivat Tiedekulman toimintafilosofiaan, voi varata Stagea, Fönsteriä ja Think Loungea.  Voit varata tapahtumatiloja verkkosivujemme lomakkeiden kautta. Katso lisätietoja Tiedekulman tiloista ja tapahtumajärjestämisen palveluista. Tutustu myös Tiedekulman hinnastoon ja kerroskarttaan.

Miksi Tiedekulmassa ei ole hiljaisia tiloja?

Tiedekulma on ryhmätyöskentelyn, yhteiskehittelyn, rennon yhdessä oleskelun ja kaupungin kiinnostavimpien tapahtumien koti. Tiedekulma ja viereisessä korttelissa sijaitseva Helsingin yliopiston pääkirjasto Kaisa-talossa tarjoavat yhdessä kaikki tilat, mitä työskentelyysi tarvitset. Kaisa-kirjastosta löydät hiljaisia työskentelytiloja, kun taas Tiedekulmaan olet tervetullut työskentelemään hissuttelematta.
 
Voiko Tiedekulmassa syödä omia eväitä?
 
Tiedekulma Cafe tarjoaa aamupalaa, lounasta, erikoiskahveja, smoothieita sekä laajan valikoiman muita herkkuja. Toisin kuin tavalliseen kahvilaan, Tiedekulmaan olet tervetullut ilman pakollista kahviostostakin. Tiedekulman avoimet kerrokset ovat anniskelualuetta, joissa omien virvokkeiden ja eväiden nauttiminen ei ole sallittua.
 
Voiko Tiedekulmaan tuoda eläimiä?
 
Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita Tiedekulmaan. Vaikka eläimistä kovasti pidämmekin, lemmikkejä ja muita eläimiä ei valitettavasti voi tuoda Tiedekulmaan, sillä se rajaisi tilan käytön allergisilta pois.
 
Voiko huonekaluja siirtää?

Tiedekulma elää toiminnan mukana. Voit vapaasti siirrellä tuoleja, penkkejä, korkeita ja matalia pöytiä sekä sohvia. Suurimmassa osassa kalusteita on rullat, joiden avulla liikuttelu on helppoa ja turvallista. Siirräthän isoja mustia pirttipöytiä vain Tiedekulman hostien avustuksella, sillä pöytien sähköjohdot rikkoontuvat helposti. Muista siirtää liikuttelemasi huonekalut takaisin paikoilleen lähtiessäsi. Jos tarvitset apua huonekalujen liikuttelussa, pyydä Tiedekulman hostit jeesiksi!
 
Voiko Tiedekulmaan tuoda omia esitteitä tai mainoksia?

Tapahtumajulisteita voit kiinnittää Yliopistonkadun ja Fabianinkadun tuulikaappeihin oikeanpuoleiseen seinään. Huomaathan, että Tiedekulma pidättää oikeuden editoida seinän sisältöä. Valitettavasti muita kuin Helsingin yliopiston esitteitä tai flyereita ei voi jakaa tai jättää Tiedekulmaan.

Mistä voi kysyä löytötavaroita?

Jos sinulta on jäänyt jotain Tiedekulmaan, voit kysyä löytötavaroita Tiedekulman hosteilta asiakaspalvelutiskiltä tai puhelimitse. Voit myös ottaa yhteyttä lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen thinkcorner@helsinki.fi. Säilytämme löytötavaroita kolme kuukautta kunnes ne lahjoitetaan eteenpäin. Arvotavaroita säilytämme kuukauden, jonka jälkeen ne toimitetaan poliisille.  
 
Miksi Tiedekulmassa on unisex-vessat?

Tiedekulma haluaa edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Tiedekulma on myös iso tapahtumatila, jossa voidaan pitää useiden satojen henkien tapahtumia. Kaikki me tiedämme, miltä naisten vessojen jonot isoissa tapahtumissa näyttävät. Siksi Tiedekulmassa kaikki voivat käyttää kaikkia wc-tiloja. Mikäli koet yhteisvessassa asioinnin epämukavaksi, kaikkien wc-tilojen läheltä löytyy myös inva-wc, jota kuka tahansa voi käyttää niiden ollessa vapaana.

Ja missä ne vessat ovat?

Vessat sijaitsevat kerroksissa K1 ja 2. Katso tarkemmat sijainnit kerroskartasta.

Saako Tiedekulmassa nukkua?

Tiedekulmassa on paljon mukavia sohvia, ja vaikka työskentely ja opiskelu saattaa välillä unettaa, sohvia ei ole tarkoitettu päiväunia varten.

Missä on Unisport?

Unisport Kluuvi sijaitsee Tiedekulman alimmissa kerroksissa K2, K3 ja K4. Kulku Unisportiin tapahtuu Fabianinkadun erillissisäänkäynnistä. Lisätietoa Unisportista.