Fresh from Campus: Terveyden innovaatiot

Tiedekulma Fresh from campus: Terveyden innovaatiot

KE 31.1. KLO 17
STAGE

Viiltävän uutta tiedettä Helsingin yliopistosta. Fresh from Campus tarjoilee kerran kuussa napakan paketin tuoreinta tutkimusta eri tieteenaloilta. Tilaisuuden juontaa Liisa Mayow. Ensimmäinen esitys on englanniksi, toinen suomeksi.

Tapahtuma on osa Tiedekulman Helsinki Health Weekia, joka vie sinut elämäntieteiden huippuosaamisen äärelle. Osallistu tapahtumaan paikan päällä, seuraa verkossa livestriiminä tai katso tallenteena tästä linkistä.

Tapahtuma Facebookissa.

iCombine: truly personalized cancer treatments are soon here

Statistics PhD Jing Tang heads a multi-discipline research group at the Institute for Molecular Medicine Finland, University of Helsinki. They are developing an AI-enhanced drug sensitivity prediction tool to help clinicians and pharmaceutical companies bring more effective drugs to cancer patients. In other words, the tool helps doctors make better decisions in choosing the right cancer treatment.

Mitokondrioiden salaisuudet

Akatemiaprofessori Anu Wartiovaaran tutkimusryhmä tutkii energia-aineenvaihdunnan mekanismeja ja niiden vaikutusta ihmisen tauteihin. Mitokondriot ovat solun elämän keskiössä, turvaavat energian tuotannon ja kasvun. Niiden toimintahäiriöt aiheuttavat vaikeita, eteneviä tauteja, jopa satoja erilaisia hermosto-, lihas- ja sydäntauteja, joille ei millekään ole hoitoa. Wartiovaara haluaa ymmärtää mitokondriotautien mekanismeja ja käyttää tietoa niiden hoitamiseen ja etenemisen hidastamiseen.

Tiedekulma Fresh from campus: Terveyden innovaatiot

Jing Tang, Anu Wartiovaara