Summamutikka

Summamutikka tarjoaa modernin ja innostavan oppimisympäristön matematiikan opetukseen. Summamutikassa kohtaavat yliopisto- ja koulumatematiikka, opetuksen kehitys, toiminnallinen matematiikka ja nykytutkimus.

Luokka on avoinna opettajien ja oppilaiden toiminnallisille opintokäynneille. Lisäksi yliopiston matematiikan opiskelijat, erityisesti aineenopettajaksi opiskelevat, pääsevät luokassa tutustumaan kouluistakin löytyvään teknologiaan. Kun luokka ei ole vierailukäytössä, se toimii harjoitus- ja luentotilana yliopisto-opetuksessa. 

(Ennen vuotta 2017 matikkaluokasta käytettiin nimeä Origo. Vuodesta 2017 alkaen matikkaluokka tunnetaan nimellä Summamutikka.)

Summamutikka-vierailulla tutustutaan matematiikkaan toiminnallisesti pelien, leikkien, askartelun tai erilaisten pulmatehtävien parissa. Lisäksi vierailu voi sisältää lyhyen esittelyn yliopistolla opiskelusta ja kierroksen kampusalueella.

Matikkaluokka Summamutikan blogista löydät esimerkkejä menneistä vierailuista »

Summamutikan blogiin on nyt vierailukertomusten lisäksi lisätty oppilaille suunnattuja materiaaleja.

Summamutikan materiaalipankista löytyy nyt myös ohjeita oppilaiden materiaaleihin. Suoraan oppilaalle suunnattuja materiaaleja pyritään jatkossa tuottamaan aktiivisesti oppilaiden itseopiskelun tueksi.

 

Helsingin yliopistolle julistettiin poikkeustilanne 12.3. koronavirustilanteen takia. Koronaviruksen etenemisen hidastamiseen liittyvien linjausten johdosta Tiedekasvatuskeskuksen toiminta joudutaan perumaan 16.3.-31.5.2020 väliseltä ajalta. Kaikki toiminnalliset opintokäynnit on siis tältä ajalta peruttu. Uutinen Tiedekasvatuskeskuksen linjauksesta löytyy täältä.

Kehitämme tiedekasvatukseen kevään aikana virtuaalisia toimintamalleja. Virtuaalinen toteutus tulee pysymään jatkossa osana toimintaa; näin pystymme palvelemaan suurempaa kohderyhmää.

Syksyn 2020 vierailut tulevat varattaviksi syyskuun alussa.

Summamutikkaluokan varauskalenteri

Lukuvuoden 2019-2020 tarjolla olevat teemapaketit löydät täältä. Tutustuthan teemapakettien sisältöön ennen varauksen tekemistä.

Varaus tapah­tuu tällä lomak­keel­la.