Tiedekerhot

hyluma-eteenpain

Kerhoilla innostetaan lapsia tieteiden pariin sekä tarjotaan positiivisia tunne-elämyksiä.

Järjestämme kerhoja sekä tieteenala-/oppiainekohtaisesti että ilmiölähtöisesti, tieteenalojen/oppiaineiden rajoja ylittäen.

Tarjoamme kerhoja myös virtuaalisesti. Virtuaalikerhot mahdollistavat ainutlaatuisella tavalla pitkäjänteisen harrastamisen tieteiden parissa, myös niille lapsille, jotka eivät pääse osallistumaan perinteisiin kerhoihin esimerkiksi maantieteellisen sijainnin, vanhempien aikataulujen tai kerhopaikkojen nopean täyttymisen vuoksi. Virtuaalisiin kerhoihimme voi osallistua kotoa tai vaikka koulun iltapäiväkerhostakin.

Kerhojen ohjaajina toimii tehtävään koulutuksen jo saaneita tai ohjaajakoulutuksessa olevia yliopiston (opettajaksi) opiskelijoita.

Yliopiston kampuksilla järjestettävissä kerhoissa on osallistumismaksu. Maksulla katetaan kerhon järjestämisestä aiheutuvat henkilöstö-, tila- ja materiaalikulut.

Keskus järjestää kerhoja myös Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan alueella päiväkotien tai koulujen tiloissa. Näissä kerhoissa ei ole osallistumismaksua, mutta kerhoihin voivat osallistua vain kyseisen päiväkodin/koulun oppilaat.

Lisäksi keskus järjestää yhteistyössä pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastojen kanssa maksuttomia Pulmaario-pajoja, joissa aiheina ovat matematiikka ja ohjelmointi.

Virtuaalikerhoihin osallistuminen on maksutonta ja sujuu helposti verkkoselaimella.

Useimmat kerhoista järjestetään arkipäivänä iltapäivisin/alkuiltaisin. Tyypillisesti kerhojakso kestää 5...10 viikkoa kerhosta riippuen.

Virtuaaliset kerhot toteutetaan tyypillisesti tietyn ajanjakson puitteissa eli ne eivät ole aktiivisia koko ajan. Kerhoaineistoihin voi silti tutustua itsenäisesti kerhoajan ulkopuolella.

Ikäryhmä Fyysiset kerhot Virtuaalikerhot
Alle kouluikäiset

Pienten tiedeseikkailut (eri paikkoja)

Jippo (kaikki tieteet)
Peruskoulu

Kemiakerhot (Kumpulan kampus)

Ohjelmointikerhot (Kumpulan kampus)

Jippo (kaikki tieteet)

Mathversum (matematiikka)

StarT GoEdu! (kaikki tieteet)

Virtuaaliohjelmointikerhot

Toinen aste

Algoritmi-kerho (ohjelmointi, Kumpulan kampus)

Tekijäryhmä (matematiikka, Kumpulan kampus)

 

Lisäksi Pääkaupunkiseudun kirjastot järjestävät Pulmaario-toimintaa (matematiikka ja ohjelmointi) peruskouluikäisille, yhteistyössä kanssamme.

Pääkaupunkiseudulla kerhotoimintaa järjestää myös Aalto-yliopisto Junior.

Mikäli olet kiinnostunut kerhon järjestämisestä omalla koulullasi, ota yhteyttä. Välitämme tiedot opiskelijaohjaajillemme.