Omahoidon tavoitteet

Suunterveyden ylläpito ja edistäminen vaatii säännöllisten hammashoitokäyntien lisäksi hyvää päivittäistä suun ja hampaiden omahoitoa.

Omahoidon tavoitelomakkeen avulla voit kirjata suun terveydenhuollon ammattilaisten kanssa tärkeimmät tavoitteet oman, lapsesi tai perheesi suun ja hampaiden terveyden ylläpitämiseksi ja edistämiseksi. Tavoitteiden toteutumista voidaan arvioida seuraavien hammashoidon käyntikertojen ja hoitojaksojen aikana.

Omahoitoon kuuluvat suun ja hampaiden huolellinen puhdistus, fluorihammastahnan käyttö, terveellinen ja monipuolinen ravinto sisältäen janojuomana veden. Sokeripitoisten juomien ja herkkujen käyttöä tulisi rajoittaa. Ksylitolia on hyvä käyttää päivittäin. Lisäksi on tärkeää muistaa suun ja hampaiden säännölliset tarkastukset. Mieti, mitkä asiat toteutuvat jo nykyään ja missä asioissa on parantamisen varaa. Pyri asettamaan jokin tavoite, jonka kautta pystyt parantamaan omaa tai lapsesi suunterveyttä. Vinkkejä tavoitteen saavuttamiseksi saat suun terveydenhuollon ammattilaisilta, tältä sivustolta, Hammaslääkäriliiton sivuilta.