Digital Education For All

Ensimmäisen vuoden yliopisto-opinnot kaikille avoimina ja ilmaisina

Digital Education For All -hanke tarjoaa tietojenkäsittelytieteen ensimmäisen vuoden yliopisto-opinnot kaikille avoimina ja ilmaisena. Hankkeen suorituksia voi myöhemmin käyttää osana yliopistotutkintoa, ahkerimmille opiskelijoille on tarjolla jopa varsinainen opiskelupaikka tietojenkäsittelytieteen yliopisto-opintoihin.

Digitaalista opetusta kaikille

DEFA-hakuväylä jatkuu Helsingin yliopistossa lukuvuosina 2021-2022, 2022-2023 ja 2023- 2024. DEFA-opiskelijaksi voi ryhtyä kuka tahansa ilman erillistä ilmoittautumista tai sitoutumista. Opintoja voi suorittaa yksittäisinä kursseina, joista voi halutessaan koota itselleen mielekkään kokonaisuuden, tai riittävällä lukuvuosisuorituksella voi hakea jopa varsinaista opinto-oikeutta. Lukuvuosi muodostuu pääosin MOOC-kursseista (massive open online course), jotka on toteutettu niin, että niitä voi suorittaa samanaikaisesti jopa monituhatpäinen joukko. Tällaisesta esimerkkinä on HY:n ja Reaktorin yhteistyönä toteutettu MOOC, Elements of AI, jonka on aloittanut jo yli 730 000 opiskelijaa.

Ketkä tuottavat opintoja?

Lukuvuonna 2021-2022, 2022-2023 ja 2023-2024 Digital Education for All -hankkeessa on tarjolla Helsingin yliopiston kursseja. Vuosina 2018-2021 toimineeseen hankkeeseen osallistui Helsingin yliopiston lisäksi Aalto-yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Oulun yliopisto ja Turun yliopisto.

Miten pääsen mukaan?

Opintoihin ei ole erillistä ilmoittautumista. Opiskelijalle luodaan avoimeen yliopistoon opiskelijatunnus siinä vaiheessa, kun sitä ensimmäisen kerran tarvitaan (oppimisympäristö tai suorituksen kirjaus vaatii sellaista).

Näkyvyys mediassa
Lisätietoja hankkeesta

Lisätietoja sähköpostitse osoitteesta DEFA-help@cs.helsinki.fi