Yliopisto-lehti on 10 kertaa vuodessa ilmestyvä aikakauslehti, joka tarjoaa tutkittua tietoa ja tuoreita näkökulmia ajankohtaisista asioista. Lehti esittelee tutkimusta kiinnostavasti ja ymmärrettävästi.

Yliopisto-lehden kokonaislukijamäärä on noin 48 000. Suurin osa lukijoista työskentelee asiantuntija- tai johtotehtävissä. Lukijoilla on vankka suhde lehteen: he ovat poikkeuksellisen tyytyväisiä (33 % erittäin tyytyväisiä, tyytyväisiä kaikkiaan 97 %) ja lukevat lehden tarkkaan.

Vuonna 1999 Skepsis ry myönsi Yliopisto-lehdelle Sokrates-palkinnon, koska lehti on "ansiokkaalla tavalla edistänyt tieteellisen tiedon ja maailmankuvan leviämistä yleiseen tietoisuuteen". Akateemisen maailman pölyjen pyyhkimisestä kiitosta saanut Yliopisto-lehti voitti myös kolmannen sijan ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry:n 2008 järjestämässä lehtikatsauksessa.

Julkaisija

Helsingin yliopisto

Päätoimittaja

Marja Pemberton

Levikki ja jakelu

Yliopisto-lehden painos on 20 000 kappaletta, erikoisjakeluissa 30 000–45 000 kappaletta. Osoitteellisena jakeluna (n. 8 500 kappaletta) lehti postitetaan maksaville tilaajille, Helsingin yliopiston alumniyhdistyksen jäsenille sekä sidosryhmille (tiedotusvälineet, kansanedustajat, valtion- ja kunnallishallinnon päättäjät, suurlähetystöt, kirjastot).

Lehti jaetaan yliopiston koko henkilökunnalle sekä lisäksi kaikilla kampuksilla opiskelijoille yhteensä 21 paikassa. Lehti on irtonumeromyynnissä Akateemisessa Kirjakaupassa.

Yliopisto-lehden mediamyynti

Ilmoitustilaa myy Varparus Oy, Esko Vartiainen
(09) 6823 711 ja 0400 508 450
esko.vartiainen@varparus.fi

Mediakortti

Lataa mediakortti pdf-muodossa

Lukijatutkimus

Katso lukijatutkimus