Kuvaaminen, tilavuokraus ja näyttelyhaku

Luomuksen upeat yleisökohteet tarjoavat eksoottisia kuvausmiljöitä ja ainutlaatuisia ympäristöjä näyttelykäyttöön. Näyttelyhaku on avoinna ympäri vuoden. Luomus ei pääsääntöisesti vuokraa kokous- tai juhlatiloja.
Kuvaaminen

Kaikissa Luomuksen yleisökohteissa voi sisäänpääsymaksun hinnalla kuvata käsikameralla/puhelimella omaan käyttöön matkamuistokuvia. Pyydämme mainitsemaan kuvauspaikan kuvan julkaisun yhteydessä.

Ulkopuutarhoissa voi kuvata pienimuotoisesti (kuvaaja + 1-4 kuvattavaa henkilöä) myös muita kuin matkamuistokuvia, kuten hää- ja potrettikuvia, ilman lisämaksua ja ennakkovarausta. Kuvauksissa tulee kuitenkin huomioida muiden kävijöiden liikkuminen alueella ja mahdolliset meneillään olevat puutarhatyöt. Liikkua voi nurmikentillä ja käytävillä, mutta istutuksiin ei saa koskea.

Ulkopuutarhoissa voi kuvata pienimuotoisesti (kuvaaja + 1–4 kuvattavaa henkilöä) myös muita kuin matkamuistokuvia, kuten hää- ja potrettikuvia, ilman lisämaksua ja ennakkovarausta. Kuvauksissa tulee kuitenkin huomioida muiden kävijöiden liikkuminen alueella ja mahdolliset meneillään olevat puutarhatyöt. Liikkua voi nurmikentillä ja käytävillä, mutta istutuksiin ei saa koskea.

Hää-, potretti-, mainos-, tuote- ja tv-tuotantoihin liittyvät kuvaukset eivät ole mahdollisia Luonnontieteellisessä museossa ja Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneissa. Poikkeuksena luonnontieteisiin, Helsingin yliopistoon ja Luomukseen liittyvät kuvaukset. Kuvausajasta tulee sopia ennakkoon sähköpostitse tilat@luomus.fi viimeistään viikkoa ennen kuvauksen ajankohtaa. Kuvaile yhteydenotossa, miten kuvaus liittyy yliopiston toimintaan tai luonnontieteisiin ja kerro tuotannon koosta ja kestosta sekä toivotusta ajankohdasta ja kuvauspaikasta. Pienemmät kuvaukset pyritään pääsääntöisesti ajoittamaan aukioloaikojen puitteisiin ja suuremmat tuotannot aukioloaikojen ulkopuolelle.

Suuremmat tuotantokuvaukset eivät pääsääntöisesti ole mahdollisia Luomuksen yleisökohteissa. Poikkeuksena luonnontieteisiin, Helsingin yliopistoon tai Luomukseen liittyvät tuotannot. Kuvausajasta tulee tällöin sopia ennakkoon sähköpostitse tilat@luomus.fi. Kuvaile yhteydenotossa, miten kuvaus liittyy yliopiston toimintaan tai luonnontieteisiin ja kerro tuotannon koosta ja kestosta sekä toivotusta ajankohdasta ja kuvauspaikasta.

Tilavuokraus

Luomus ei pääsääntöisesti vuokraa kokous- tai juhlatiloja.

Yliopiston toimintaa ja tutkimusta tukevien tilaisuuksien järjestäjät ja Luomuksen keskeiset sidosryhmät voivat tiedustella tilavuokrausmahdollisuutta osoitteesta tilat@luomus.fi. Tilaisuuksia voi järjestää pääsääntöisesti aukioloaikojen ulkopuolella tiistai–lauantai.

Näyttelyhaku

Tutkimusryhmät, taiteilijat, valokuvaajat, kirjailijat, luontoharrastajat tai muut luonnosta kiinnostuneet tahot voivat tarjota näyttelyjään Luonnontieteellisen museon sekä Kaisaniemen ja Kumpulan kasvitieteellisten puutarhojen näyttelytiloihin. Näyttelyä voi tarjota jo suunnitteluvaiheessa. 

Asiakaspalvelu

Kuvaustiedustelut: tilat@luomus.fi. Tutustu ensin yllä olevaan ohjeistukseen.
Tilatiedustelut: tilat@luomus.fi. Tutustu ensin yllä olevaan ohjeistukseen.
Yleiset tiedustelut ja palautteet Luomuksen yleisökohteista: luonnontieteellinenmuseo@helsinki.fi
Opastustiedustelutopastukset@luomus.fi, puh. 02941 28855 ma klo 14–15.