Kumpulan geologiset kokoelmat

Luomuksen geologiset kansalliskokoelmat sisältävät mineraaleja, kiviä, meteoriitteja ja fossiileja, joihin voi tutustua Kumpulan kasvitieteellisen puutarhan kartanorakennuksessa. Geologinen kokoelma tallentaa todisteita maapallon mineraali- ja eliöluonnon monimuotoisuuden kehityksestä 4,5 miljardin vuoden aikana.

Maapallon ja sen elämän tarina on jättänyt jälkensä planeettamme kallioperään ja maakerrostumiin. Geologiset kokoelmat esittelevät maankamaran mineraaleja ja niistä koostuvia kivilajeja ja fossiileja. Meteoriittikokoelma tallentaa tietoa maapallon ja muiden taivaankappaleiden synnystä ja kehityksestä.

Geologiset kokoelmat sisältävät kaikkiaan noin 50 000 mineraali- ja kivinäytettä, noin 700 meteoriittia ja noin 44 000 fossiili-, luu- ja maaperänäytettä.

Aukioloajat ja hinnat

Geologiset kokoelmat ovat avoinna yleisölle kesäaikaan.

Kumpulan kartanon geologisten kokoelmien pääsylippu sisältyy Kumpulan kasvitieteellisen puutarhan sisäänpääsymaksuun. Maksuvälineenä käy myös museokortti. 

Luomuksen geologiset kokoelmat

Näyttelyt sijaitsevat kahdessa kerroksessa; kulku portaikon kautta. 
Paleontologisiin näytteisiin pääset tutustumaan kartanon ensimmäisessä kerroksessa. Toisen kerroksen näyttelytiloissa on esillä meteoriitteja, mineraaleja ja kivilajeja. 

Historiallinen rakennus on esteellinen.

Historiallinen kartanorakennus

Kartanorakennus on vuodelta 1841, ja on vuosien saatossa palvellut monissa eri tarkoituksissa. Tänä päivänä kartano toimii Luonnontieteellisen keskusmuseon geologisen tutkimus- ja näyttelytoiminnan tilana. Monet geologisten kokoelmien vaikuttavimmista näytteistä ovat esillä kartanon vitriineissä.