FAQ

Alle on listattu kysymyksiä ja vastauksia opiskeluun, tutkintoon ja hakemiseen liittyen.

Voinko opiskella terveydenhuollon kehittämisen maisteriksi etänä? 

Ainakin 50 prosenttia koulutusohjelman opetuksesta toteutuu etä- ja verkko-opetuksena. Opintoihin kuitenkin kuuluu myös lähiopetusta etenkin syventävien opintojen aikana (mm. menetelmäopinnot, tutkielma ja harjoittelu). 

Onnistuuko työssäkäynnin ja opiskelun yhdistäminen? 

Kyllä onnistuu! Opintoja voi suorittaa paljon omaan tahtiin omia aikatauluja kuunnellen ja sovittaen opiskelua omaan elämäntilanteeseensa. Maisteriohjelman suorittaminen kahdessa vuodessa on kuitenkin mitoitettu täysipäiväisesti opiskeleville. Myös kesäopinnot lisäävät joustavuutta opintojen suorittamisessa. 

Kuinka pitkä opiskeluoikeus on? 

Tutkinnon tavoitevalmistumisaika on 2 vuotta. Opiskeluoikeus on 4 vuotta. 

Kuka voi hakea? 

Hakeminen edellyttää, että olet suorittanut sosiaali- ja/tai terveysalan korkeakoulututkinnon. Katso tarkemmin Valintaperusteet opintopolku.fi-palvelusta. 

Voinko hakea samana keväänä, kun hakuperustetutkinto valmistuu? 

Kyllä voi. Voit hakea, vaikka hakukelpoisuuden antava tutkintosi ei ole vielä hakuaikana valmis. Jos tulet hyväksytyksi, valintapäätös tehdään ehdollisena.  

Voiko opiskelemaan päästä ilman valintakoetta? 

Kyllä! Maisteriohjelmaan valitaan opiskelijoita kahdella valintatavalla: valintakoemenestyksen perusteella tai terveydenhuollon kehittämisen maisteriohjelman opintojen perusteella. Voit tulla valituksi suoritettujen opintojen perusteella, jos olet suorittanut tai suoritat soveltuvan korkeakoulututkinnon JA olet suorittanut tai suoritat vaaditut, ennalta määritellyt terveydenhuollon kehittämisen maisteriohjelman opinnot määräaikaan mennessä. Lue lisää opintopolku.fi -palvelusta kohdasta Valintatavat. 

Saako muualla suoritettuja opintoja hyväksiluettua? 

Mahdollisesti. Opintojakojen korvaavuudet arvioidaan opintojakso kerrallaan. Osaamistavoitteiden tulee vastata toisiaan. Lue lisää opintojen ja osaamisen hyväksilukemisesta Opiskelijan ohjeista

Saako avoimessa yliopistossa suoritetuilla opinnoilla hyväksiluettua opintoja? 

Avoimessa yliopistossa suoritetut opinnot kelpaavat tutkintoon, jos ne täyttävät ehdot opintojen ja osaamisen hyväksilukemisesta.  Vaihtoehtoisiin opintokokonaisuuksiin voit samojen sääntöjen puitteissa sijoittaa myös muualla suoritettuja opintojaksoja. 

Milloin valintakokeiseen liittyvät materiaalit julkaistaan? 

Noin kuukautta ennen koetta opintopolku.fi- palvelussa. 

Mistä voin tarkastella aiempia valintakoekysymyksiä? 

Valintakoekysymyksiä ei ole saatavilla. 

Vinkkejä valintakokeisiin valmistautumiseen? 

Koulutusohjelmaan valituksi tulleiden opiskelijoiden vinkki: kannattanee tutustua alaan liittyviin tieteellisiin julkaisuihin. Lisää tietoa valintakokeesta löytyy opintopolku.fi- palvelusta kohdasta Kokeet. 

Valintakoetta varten luettava ennakkomateriaali julkaistaan noin kuukautta ennen Valintakokeen ennakkomateriaalit -sivulla. 

Soveltuvatko opinnot täydennyskoulutukseksi? 

Varmasti oikein mainiosti. Tämä riippuu toki omasta tai työnantajan tarpeesta ja mielenkiinnosta.  

Antaako tutkinto pätevyyden toimia opettajana? 

Ei anna. Pedagogiset opinnot tulee suorittaa erikseen. 

Miten voin hakea suoritettujen opintojen perusteella? Miten kokonaisuudet koostetaan? 

Jotta voit tulla valituksi terveydenhuollon kehittämisen maisteriohjelman opintojen perusteella, sinun tulee olla suorittanut etukäteen määritellyt kaksi opintokokonaisuutta määräaikaan mennessä. Suorittamasi opinnot tulee olla koottuina opintokokonaisuudeksi. Ohjeet opintokokonaisuuksien koostamiseen löydät Opiskelijan ohjeista

Missä valintakoe pidetään? 

Valintakoe järjestetään digitaalisena valintakokeena Vallu-valintakoepalvelussa. Kokeen suorituspaikka on Helsinki (tarkempi paikka ilmoitetaan noin viikkoa ennen koetta). Tarvitset mukaan henkilöllisyystodistuksen sekä oman kannettavan tietokoneen. 

Mistä löydän tarkempia ohjeita valintakokeeseen liittyen? 

Lisätietoja valintakokeesta ja koetilanteesta löydät yliopistovalinnat.fi-sivuilta. 

Mistä voin kysyä lisätietoja? 

Koulutusohjelmaan ja opiskeluun liittyen voit lähettää kysymyksesi osoitteeseen meilahti-student@helsinki.fi

Mikäli sinulla on kysyttävää hakemisesta, pääsyvaatimuksista tai hakemuksen liitteistä, ota yhteyttä Hakijapalveluiden hakuneuvontaan