Hae opiskelijaksi

Taiteiden tutkimuksen maisteriohjelma on Suomen ainoa eri taidelajeja laajasti käsittelevä sekä niiden erittelyyn, tulkintaan ja historialliseen kehitykseen keskittyvä koulutusohjelma. Tutustu miten voit hakea ohjelmaan ja selvitä onko se oikea ohjelma juuri sinulle.
Hakuaika

Suomen- ja ruotsinkielisiin koulutusohjelmien hakuaika syksyllä 2025 alkaviin opintoihin on 11.–25.3.2025.

Varsinainen haku tapahtuu Opintopolku.fi -palvelussa. Opintopolun hakulomake on auki vain hakuaikana.

Näin haet yhteishaussa

Tutustu taiteiden tutkimuksen maisteriohjelman yhteishaun hakuohjeisiin ennen hakua. Valintaperusteet seuraavaan hakuun julkaistaan Opintopolussa aina edeltävänä syksynä. Valintaperusteista löydät tiedon korkeakoulukelpoisuuden tuottavista tutkinnoista ja kielitaidon osoittamisen tavoista. 

Varsinainen haku tapahtuu Opintopolku.fi -palvelussa. Opintopolun hakulomake on auki vain hakuaikana.

Miksi hakea Taiteiden tutkimuksen maisteriohjelmaan?

Taiteiden tutkimuksen koulutusohjelmasta valmistuneena maisterina työskentelevät itsenäisesti erilaisissa vaativissa asiantuntijatehtävissä taide- ja kulttuurialoilla. Tutkinnon suorittaneena maisterina: 

  • Hallitset laajoja kokonaisuuksia ja tarkastelet taiteita ja esteettistä kulttuuria yleisemminkin laaja-alaisesti ja suhteessa ympäröivään yhteiskuntaan. 
  • Olet erikoistunut tarkemmin yhteen maisteriohjelman edustamista taiteiden tutkimuksen aloista.  
  • Osaat soveltaa työssäsi tieteellistä tietoa ja menetelmiä ja pystyt pätevään tieteelliseen päättelyyn ja argumentaatioon. 
  • Pystyt toteuttamaan laajoja projekteja itsenäisesti ja kykenet tunnistamaan ongelmia ja ratkaisemaan niitä oma-aloitteisesti. 
  • Omaat valmiudet kansainväliseen toimintaan ja hyödynnät monipuolisesti erilaisia viestintäkanavia. 
  • Osaat kehittää omaa oppimistasi, kriittistä ajattelua ja eettistä arviointiasi muuttuvassa yhteiskunnassa.
Taiteiden tutkimuksen maisteriohjelma numeroina
Mihin työllistyt?

Taiteiden tutkimuksen maisteriohjelmasta valmistuneet maisterit työskentelevät asiantuntijoina esimerkiksi: taide- ja kulttuurihallinnossa, opetus- ja koulutustehtävissä, tiedotuksessa ja viestinnässä, kustannusalalla, kirjastoissa sekä tutkimus- ja tuotekehitystehtävissä.

Hakijapalvelut ja neuvonta

Onko sinulla kysyttävää hakemisesta yliopistoon? Älä kysy kaverilta, kysy hakuneuvonnasta! Helsingin yliopiston hakijapalvelut auttaa sinua kaikissa hakemiseen liittyvissä asioissa.

Lisätietoa ohjelmasta
Yhteiset arvot ovat Helsingin yliopiston toiminnan perusta