Ura ja työelämä

Metsätieteiden kandidaatin tutkinto luo pohjan metsätieteiden maisterintutkinnolle.

Halutessaan opiskelija voi hakeutua maisterinopintoihin myös johonkin muuhun koulutusohjelmaan. Metsätieteiden kandidaatintutkinto antaa hyvän pohjan esimerkiksi metsätieteiden, ilmakehätieteen, kasvibiologian, maatalous- ympäristö- ja luonnonvaraekonomian sekä ympäristömuutoksen ja globaalin kestävyyden maisteriohjelmiin. Metsätieteiden kandidaatin ja maisterin tutkinnot muodostavat yhdessä laajan ja monipuolisen kokonaisuuden metsien ja luonnonvarojen käytöstä. Tämä osaaminen on helposti sovellettavissa niin metsäalalla kuin sen ulkopuolellakin sekä kotimaassa että ulkomailla.

Uratarina: Ville, Venla ja Pirkka

"Metsä jää etäiseksi, jos sitä vain luentosalista ihmettelee – metsätieteissä laitetaan saappaat jalkaan ja lähdetään kentälle"

Metsätieteissä pureudutaan muun muassa metsien kestävän käytön ja hallinnan kysymyksiin. Jututimme Ville Sorsaa, Venla Kaplasta ja Pirkka Peltosta – kolmea metsätieteiden alumnia – metsätieteiden opinnoista ja urapoluista niin edunvalvonnan, metsäteollisuuden kuin riistanhoidon saralla.

Urapalvelut

Opinnot ovat osa uraasi. Helsingin yliopistossa urasuunnittelu kuuluu kaikkiin tutkintoihin. Urapalvelut tukee yhteistyössä koulutusohjelmien kanssa kasvuasi asiantuntijaksi osana opintojasi ja erillisin palveluin.

Urapalvelut on tukenasi aina ensimmäisestä opintovuodestasi lähtien ja vielä vuoden valmistumisen jälkeen.

Urapalvelut

  • tarjoaa uraohjausta ja työnhaun neuvontaa
  • järjestää infoja, työpajoja ja työelämätapahtumia
  • välittää opiskelijoille soveltuvia työ- ja harjoittelupaikkoja
  • jakaa yliopiston tuen harjoitteluun ja
  • fasilitoi ryhmämentorointiohjelmia.

Tutustu urapalvelujen koko tarjontaan Opiskelijan ohjeissa, teemoissa Työ ja ura sekä Harjoittelu.

Helsingin yliopiston alumnit

Kaikki Helsingin yliopiston entiset tutkinto-opiskelijat, vaihto-opiskelijat sekä työntekijät ovat alumnejamme. Helsingin yliopiston alumneja on maailmanlaajuisesti lähes 200 000, ja jo yli 30 000 henkilöä on osa alumnitoimintaamme.

Lue lisää Helsingin yliopiston alumneista ja heidän toiminnastaan.

Etsi Helsingin yliopiston alumneja Linkedinistä.

Opi lisää Helsingin yliopiston alumniyhdistyksestä.