Elintarviketieteen opiskelijoita yhdistää kiinnostus ruokaan – muuttuvat ruokatrendit luovat uusia mahdollisuuksia
Jututimme kahta elintarvike- ja ravitsemustieteiden opiskelijaa, Janina Lehtimäkeä ja Ayda Kayaa, heidän kokemuksistaan elintarvike- ja ravitsemustieteiden kandiohjelmassa.
”Uskon, että luotettavalle ja helposti ymmärrettävälle tiedolle ravitsemuksesta on tarvetta”
Ihmiset ovat aiempaa kiinnostuneempia ruuastaan ja ravinnostaan, ja uudet teknologiat sekä muuttuva ruokakulttuuri ja -trendit tarkoittavat, että alan opiskelijoille on kysyntää niin tutkimuksen kuin työelämän puolella. Kysyimme ensimmäisen vuoden opiskelija Ilona Torviselta kokemuksista elintarvike- ja ravitsemustieteiden kandiohjelmasta.
Elintarviketieteiden salat opiskelijoiden näkökulmasta
Haastattelimme kuutta elintarvike- ja ravitsemustieteiden kandivaiheessa olevaa opiskelijaa heidän mietteistään opiskelualaa kohtaan. Opiskelijoita yhdisti vastauksissa yksi tekijä – monipuolisuus. Mitä kaikkea siihen sitten kuuluukaan?
Opiskelijoidemme kokemuksia – elintarviketieteistä ravitsemustieteisiin
Elintarviketieteiden opiskelijat voivat jatkaa kanditutkinnon suorittamisen jälkeen eri maisteriohjelmiin Viikissä. Elintarvike- ja ravitsemustieteiden kandiohjelma tarjoaa automaattisen pääsyn elintarviketieteiden maisteriohjelmaan. Ravitsemustieteen sekä kemian ja molekyylitieteiden maisteriohjelmiin on myös suora jatkomahdollisuus suoritettuasi tietyt kriteeriopinnot. Mikrobiologian ja mikrobibiotekniikan sekä elintarviketalouden ja kulutuksen maisteriohjelmiin.
Elintarviketieteet, kehittyvä mutta elinvoimainen ala monine vaihtoehtoineen
Elintarviketieteiden kandiohjelman opiskelijat kertovat, kuinka päätyivät hakeutumaan alalle ja millaista opiskelu Viikin kampuksella on ollut.
Elintarviketieteilijät ratkovat globaaleja ruuantuotannon ongelmia
Elintarviketieteiden kandiohjelmassa opiskelijat paneutuivat ruokaan mitä moninaisimmista näkökulmista.