Tietoa

Linguapeda 2019

Aika: pe 17.05. – la 18.05.2019

Paikka: Helsingin yliopisto, Kasvatustieteellinen tiedekunta (Siltavuorenpenger 5A), Minerva-tori

Teema: Opettajien tulevaisuusosaaminen

Kohderyhmä: Kieltenopetuksen tutkijat ja opettajat, opetusharjoittelunohjaajat, opettajankouluttajat, opettajaopiskelijat, muut kiinnostuneet

Järjestäjä: Kielididaktiikan tutkimusryhmä Kasvatustieteellisessä tiedekunnassa, Helsingin yliopisto

Mahdolliset yhteydenotot: kaisa.hahl(at)helsinki.fi.

Lauantain lounas: Lounaspaikkaehdotuksia lauantaille

Ohjeita esitysten pitäjille

Perjantaina on viisi esitystä yhdessä teemaryhmässä, joten jokaisen esityksen aika yhteensä on 15 min. Varsinainen esitys on 12 min ja kysymystuokio on 3 min. Teemaryhmän lopussa on 15 min aikaa yleiskeskustelulle ja lisäkysymyksille kaikista esityksistä. Teemaryhmän puheenjohtaja johtaa kunkin esityksen ja koko session lopussa olevaa yhteistä keskusteluosiota.

Lauantaina on neljä esitystä yhdessä teemaryhmässä, joten jokaisen esityksen aika yhteensä on 20 min. Varsinainen esitys on 15 min ja kysymystuokio on 5 min. Teemaryhmän lopussa on 10 min aikaa yleiskeskustelulle ja lisäkysymyksille kaikista esityksistä. Teemaryhmän puheenjohtaja johtaa kunkin esityksen ja koko session lopussa olevaa yhteistä keskusteluosiota.

Jokainen esityksen pitäjä huolehtii siitä, että hän käy lataamassa PowerPoint-esityksensä tilan tietokoneelle ennen teemaryhmän alkua. Jokainen esitys tuodaan muistitikulla PowerPoint-tiedostona (tai vastaavalla tai pdf) ja esitetään tilan koneelta (toivomme, että omia koneita ei siis tähän käytetä). Tilassa on avustaja auttamassa tässä. Näin jokainen teemaryhmä pääsee alkamaan ajallaan. Tietokoneilla ja tilassa on internet-yhteys.

Ohjeita teemaryhmien puheenjohtajille

Teemanryhmien puheenjohtajien nimet löytyvät ohjelmasta. Teemaryhmän viimeinen esittäjä on sen puheenjohtaja. (Jos näet itsesi ohjelmassa tässä roolissa, mutta et ole siihen valmis, olethan yhteydessä Kaisa Hahliin mahdollisimman pian.) Session puheenjohtajan tehtävänä on pitää huolta siitä, että session esitykset pysyvät aikataulussa (alkavat ja päättyvät ajallaan). Näin rinnakkaissessiot kulkevat samanaikaisesti. Session puheenjohtaja johtaa myös kunkin esityksen ja koko session lopussa olevaa kyselytuokiota ja huolehtii siitä, että jokaisen esityksen aiheesta on mahdollista esittää kysymys. Puheenjohtajalla on apuna avustaja, joka myös auttaa esitysten lataamisessa koneelle ennen session alkua. Jokaisesta tilasta löytyy myös tarkat kellonajat jokaiselle esitykselle sekä muistutuskyltit esityksen jäljellä olevasta ajasta (3 min, 1 min, STOP).

Ohjeita posteriesittäjille

Perjantain kahvitauon aikana on muutama posteriesitys, joissa mm. opettajaopiskelijat esittelevät tutkimustöitään pääsääntöisesti omilta kannettavilta tietokoneilta (eli ota läppäri mukaan, jos esität posterin). Esityspisteet löytyvät Minerva-torilta. Posteriesittäjät valmistelevat tutkimuksestaan n. 3–4 diaa (tai varsinaisen posterin) ja lyhyen 3–4 min esityksen. Näin osallistujilla on aikaa käydä kuuntelemassa useampi posteriesitys kahvitauon aikana ja posteriesittäjät voivat esittää tutkimustaan usealle pienelle kuulijaryhmälle läppärinsä ääressä.

Tieteellinen toimikunta

Apulaisprofessori Raili Hildén
Yliopistonlehtori Kaisa Hahl
Yliopistonlehtori Kirsi Wallinheimo
Professori Heini-Marja Pakula
Professori Riikka Alanen
Professori Ritva Kantelinen