Laitteisto

Kuvaus- ja äänityslaitteisto Interlabissa.

Intelabin kuvauskalusto koostuu kahdesta suuresta (Blackmagic Studio Camera 4K Pro) ja kahdesta pienestä (Canon EOS50 Mk. II) kamerasta sekä valikoimasta mikrofoneja, jotka kytketään videomikseriin (Blackmagic ATEM SDI Pro) jonka kautta materiaalia voi vapaasti tarkkailla ja tallentaa. Insta360 ONE RS 1-inch videokamera and Zoom H3-VR mikrofoni mahdollistavat 360 asteen nauhoituksen, ja joita voi käyttää itsenäisesti tai toissijaisena backup-laitteistona.

Laitteisto mahdollistaa maksimissaan 8 kameran kuvan ja 16 äänikanavan aikasynkronoidun tallentamisen kamerakohtaisesti tai yhdistelemällä useaa kuvavirtaa samalle ruudulle valmiiksi pakatussa H.264-formaatissa (n. 2GB/tunti). Tila mahdollistaa pienimuotoiset nauhoitukset viihtyisässä ympäristössä, esimerkiksi aineistonkeruun harjoittelun, streamauksen sekä ärsyke- tai opetusmateriaalin kuvaamisen. Koko laitteisto on liikuteltavissa ja lainattavissa kentällä tapahtuvaa aineistonkeruuta varten.

Lisäksi käytettävissä on kalibroitu äänitasomittari (Rion NL-42, tarkkuusluokka 2) nauhoitusympäristön taustamelun määrittämiseen.