Jussi Pakkasvirta valittu CEISAL:in puheenjohtajaksi

Alue- ja kulttuurintutkimuksen professori Jussi Pakkasvirta on valittu Euroopan Latinalaisen Amerikan tutkimuksen tiedejärjestön CEISAL:in puheenjohtajaksi kolmivuotiskaudeksi 2016–2019.

Pakkasvirta on toiminut valtiotieteellisen tiedekunnan varadekaanina 2012–2015 sekä politiikan ja talouden tutkimuksen laitoksen johtajana 2010–2015. Hän on myös työskennellyt Suomen Akatemian vanhempana tutkijana ja vierailevana professorina Costa Rican yliopistossa.

CEISAL (Consejo Europeo de Investigaciones Sociales de América Latina, European Council for Social Research on Latin America) on vuonna 1971 perustettu Latinalaisen Amerikan tutkimuksen tiedejärjestö. Sen jäseninä on tällä hetkellä 51 akateemista laitosta tai instituuttia paristakymmenestä Euroopan maasta. Yksi niistä on pohjoismaissa toimiva NOLAN (Nordic Latin American Research Network). CEISAL järjestää seminaareja, julkaisee lehteä ja kokoontuu joka kolmas vuosi konferenssiin. Järjestön puheenjohtaja edustaa tieteenalaansa kansainvälisissä konferensseissa ja huippukokouksissa.

Jussi Pakkasvirran mukaan CEISAL:in puheenjohtajuus avaa tilaisuuden tuoda lisää Latinalaisen Amerikan tutkimushankkeita Suomeen, ja toisaalta myös tarjoaa uusia avauksia omalle tutkimukselle. Pakkasvirran tämänhetkinen kiinnostuksen kohde on sosiaalisen median murros ja kulttuuri.

– CEISAL on hyvä valttikortti päästä tekemään tutkimusta esimerkiksi Kuubassa, mikä ei edelleenkään ole ihan helppoa. Olisi hienoa luoda tuoreita suhteita ja saada ajankohtainen näköala kuubalaisen sosiaalisen median murrokseen.

Jussi Pakkasvirta Tuhat-tutkimustietoprofiilissa

Jussi Pakkasvirran blogi