Humanistisen tiedekunnan tutkimuksen arviointi

Helsingin yliopiston tutkimuksen arviointi julkaistiin 18.9.

– Arvio oli hyvä ja monipuolinen, sillä siinä katsottiin tutkimuksen sisältöjä, tutkimusalojen suhdetta muuhun maailmaan ja tutkimusympäristöjä. Arviointiraporteissa on paljon kiinnostavia huomioita, joita voidaan viedä käytäntöön, sanoo humanistisen tiedekunnan dekaani Pirjo Hiidenmaa.

– Tutkimuksen arviointi vahvistaa uskoa siihen, että tiedekunnassa on tehty asioita oikein. Meillä on hyvät tutkijat ja opettajat, jotka tekevät työtä moneen suuntaan: tekevät ja julkaisevat ansiokasta tutkimusta, opettavat ja monet vieläpä näkyvät yhteiskunnassa laajemminkin ja osallistuvat keskusteluun kirjoillaan ja esiintymisillään. Hallinnon ja johdon tehtävänä on huolehtia, että tälle hyvälle työlle on tarpeelliset edellytykset. 

Tutkimuksesta vastaava varadekaani Paavo Pylkkänen jatkaa.

– Tiedekunta pärjäsi kaiken kaikkiaan erinomaisesti. Saimme vahvistusta sille, että olemme monilla aloilla maailman huipulla.  Toki saimme myös arvokasta palautetta siitä, mitä pitää kehittää.Jokaisesta osastosta löytyy tutkimusta, joka sai arvosanan ”excellent”.  Myös yhteiskunnallinen vaikuttavuus sai vahvaa kiitosta.

– Hetken aikaa olkaamme nyt kaikki ylpeitä tutkimuksen arvioinnin tuloksista.

Lue lisää tutkimuksen arvioinnista (uutinen sisältää linkin arviointiraporttiin).