The Helsinki Centre for Intellectual History − Tutkimusfoorumi aatehistorioitsijoille

Topeliassa pidetään keskiviikkona 31.8. The Helsinki Centre for Intellectual History:n avajaistilaisuus. Mistä on kyse?

− Aatehistorian tutkimusfoorumi edistää oppialan tutkimusta eri tieteenalojen kesken Suomessa ja ulkomailla. Tavoitteena on saattaa alan tutkijoita yhteen ja saada tutkimukselle kansainvälistä näkyvyyttä. The Helsinki Centre for Intellectual History tarjoaa viestintäkanavan aatehistorian tutkijoille, olipa heidän fokuksensa sitten antiikin ajassa tai nykypäivässä, akatemiatutkija Koen Stapelbroek filosofian, historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitokselta kertoo.

Suunnitelmia foorumin perustamiseksi on ollut jo yli vuoden verran.



− On tärkeää, että alan tutkijat ovat tietoisia toistensa projekteista ja tutkimustapahtumista. Tätä kautta voimme myös viestiä paremmin ulospäin aatehistorian tutkimuksen vahvasta tasosta Helsingin yliopistolla ja Suomessa ylipäänsä, Stapelbroek jatkaa.

Ketterän foorumin etuna on tutkimusyhteistyön ja dialogin joustava kehittäminen, ja foorumi toimii alustana alan julkaisuille, konferensseilla ja työpajoille. Verkosto tulee järjestämään omia aatehistorian seminaareja kaksi kertaa vuodessa.

Kaikki aatehistorian tutkijat eri tieteenaloilta ovat Stapelbroekin mukaan tervetulleita verkostoon.

− Tällä hetkellä mukana noin 40 tutkijaa, mutta odotan määrän tuplaantuvan jo lähitulevaisuudessa. Toivon että tutkijat ottavat foorumin omakseen.

Foorumin yhteydessä nostetaan esille myös Intellectual History Archive -sarjan julkaisuja. Lisäksi Contributions to the History of Concepts (published by Berghahn Journals) -julkaisu linkitetään foorumille 2017.

***

Helsinki Centre for Intellectual History -foorumin avajaiset ja professori Richard Whatmoren (Director of the St. Andrews Institute of Intellectual History) luento aatehistorian politiikasta keskiviikkona 31.8.2016 klo 16:00-17:30, Unioninkatu 38A (room A205)