Kirjaston kesä 2022
Helsingin yliopiston kirjaston paikallispalveluissa ja aukioloajoissa on muutoksia kesäkaudella 16.5.-21.8.22. E-aineistot ovat yliopistoyhteisön käytettävissä etäyhteydellä koko kesän.
Palvelut

Asiakaspalvelu Kumpulan, Meilahden ja Viikin kampuskirjastoissa:

• 20.6. - 14.8. suljettu
  • 15.8. - 21.8. ma-pe klo 10-16.

Asiakaspalvelu Kaisa-talon sisääntuloaulassa:

• 23.6. - 21.8. ma-pe klo 10-18, la suljettu
    • juhannuksena 24.-26.6. suljettu.

Kirjaston puhelinpalvelu 02941 23920:

• 23.6. - 21.8. ma-pe klo 8-18, la suljettu
    • juhannuksena 24.-26.6. suljettu.

Chat-palvelu kirjaston verkkosivuilla

• 20.6. - 31.7. suljettu
  • 1.8. - 21.8. ma-pe klo 9-16

Asiakastiedustelut, palvelupyynnöt ja palautteet voit antaa myös verkkolomakkeella tai sähköpostitse

Kirjaston tilat

• Kumpulan ja Meilahden kampuskirjastot ovat suljettuina 20.6. - 7.8.
  • Kumpulan kampuskirjaston sisäänkäynti ainoastaan Physicumin sivuovesta 8.-12.8.
  • Kaisa-talo ja Viikin kampuskirjasto sekä Oppimiskeskukset Aleksandria ja Minerva ovat avoinna arkisin koko kesän.
  • Aleksandriaan pääsee yökäyttöavaimella koko kesän.
  • Tarkista toimipaikkojen aukioloajat alempaa sivulta.

Kirjaston avoimen julkaisemisendatanhallinnanbiblio- ja altmetriikan sekä raportoinnin palvelut ovat yliopistolaisten käytössä kesällä normaalisti.

Asiantuntijamme tavoitat palvelusähköpostiosoitteiden kautta. Tapaamisia on mahdollista järjestää Teamsissa tai Zoomissa.

Kirjaston elektroniset kokoelmat ovat kaikkien yliopistolaisten käytössä etäyhteydellä paikasta riippumatta.

E-aineistoja voivat käyttää Helsingin yliopiston tutkijat, opettajat, opiskelijat ja henkilökunta, sekä Helsingin yliopiston avoimen yliopiston opiskelijat. E-aineistojen käyttö etänä kirjaston toimipaikkojen ulkopuolelta edellyttää yliopiston käyttäjätunnusta.

Yliopiston ulkopuolinen asiakas voi käyttää e-aineistoja kirjaston tiloissa Kirjastokioskeilta tai omalla laitteella HelsinkiUni Guest -vierailijaverkon kautta. HelsinkiUni Guest -verkon salasana on uniguest.

Kumpulan ja Meilahden kampuskirjastot ovat suljettuina 20.6. - 7.8., ja toimipaikoissa on pitkät laina-ajat.

Kumpulan ja Meilahden lainoihin tulee eräpäiväksi 11.8.22 seuraavasti:

• 28 vrk:n lainoihin 23.5. alkaen
  • 14 vrk:n lainoihin 6.6. alkaen (kurssikirjat), ja
  • 2 vrk:n lainoihin 16.6. alkaen.

Kaisa-talon ja Viikin kokoelmiin kuuluvalla aineistolla on normaalit laina-ajat, koska toimipaikat ovat avoinna koko kesän.

Voit varata aineistoa Kumpulan ja Meilahden kokoelmista noudettavaksi Kaisa-taloon tai Viikkiin. Tee varaus normaalisti Helka-tietokannassa. Kun saat Helkasta saapumisilmoituksen, aineisto on noudettavissa itsepalveluna varaushyllystä.

Lähtökohtaisesti opiskelija ei voi tilata ei-kotilainaan aineistoa suljetusta kampuskirjastosta. Jos kuitenkin on jokin esim. opintojen valmistumiseen liittyvä pakottava tarve saada aineisto ennen elokuun alkua, voit ottaa yhteyttä kirjastoon (kirjasto@helsinki.fi, p. 02941 23920). Tilanteet arvioidaan tapauskohtaisesti.

Voit palauttaa kirjoja Kaisa-taloon ja Viikkiin kirjastojen aukioloaikoina.

Palautusluukkuihin kirjoja voi palauttaa kellon ympäri Kaisa-talossa ja Kumpulassa. Meilahdessa kirjoja voi palauttaa Haartman-instituutin palautuslaatikkoon rakennuksen aukioloaikoina.

• Kumpulan ja Meilahden palautusluukut tyhjennetään kahdesti viikossa. Lainasi eivät siis välttämättä näy heti palautuneina ja sakkoja kertyy, jos lainat ovat myöhässä.
  • Kumpulan palautusluukku sijaitsee Physicumin pääoven oikealla puolella seinässä harmaan sivuoven vieressä.
  • Meilahden palautusluukku sijaitsee Haartman-instituutin aulassa (Haartmaninkatu 3). Instituutti on kesällä avoinna ma-pe klo 8-15.
  • Kaisa-talon yöpalautusluukku sijaitsee pääsisäänkäynnin (Fabianinkatu 30) vasemmalla puolella.

Voit tehdä varauksia kaikkien toimipaikkojen aineistoon normaalisti koko kesän.

Kumpulan ja Meilahden varaushyllyt ovat käytettävissä perjantaihin 17.6. asti. Maanantaista 20.6. alkaen kaikki saapuneet varaukset noudetaan Kaisa-talosta tai Viikistä.

Voit tarkistaa noutopaikan saapumisilmoituksesta, joka on lähetetty sähköpostiisi.

Helsingin yliopiston, HYKS:n ja Ilmatieteen laitoksen henkilökuntaan kuuluvat voivat varata kirjoja (pl. kurssikirjat) ja kausijulkaisujen artikkeleita Helsingin yliopiston kirjaston kokoelmista toimitettavaksi omalle työpöydälle.

• Palvelu toimii normaalisti koko kesän. Aineistoa voi tilata myös suljettujen toimipaikkojen kokoelmista.
  • Jotta varaus onnistuu, on asiakkaan tiedoissa Helkassa oltava yliopiston sisäpostiosoite ja asiakasryhmänä HY henkilökunta.
  • Kun teet Helkassa varausta kirjaan, vieritä noutopaikkaa valitessasi alasvetovalikkoa ihan alas asti, ja valitse alin kohta Työosoite.

Kaukopalvelu toimii normaalisti koko kesän. Tilatut kaukolainat noudetaan pääkirjastosta Kaisa-talosta.

Toimipaikkojen aukioloajat 16.5.-21.8.