Helkan saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee Helkan käyttöliittymää ja on laadittu 30.5.2024.

Tämän digipalvelun taustajärjestelmän saavutettavuuden on arvioinut palvelun tekninen toimittaja Ex Libris. Palvelu täyttää pääosin kriittiset A & AA-vaatimukset. Tarkemmat tiedot palvelun saavutettavuudesta löytyvät Ex Libriksen dokumentaatiosta

Lisäksi olemme kirjastossa arvioineet joidenkin palvelun päänäkymien ja toimintojen saavutettavuutta. Arvioinnin tuloksena olemme havainneet seuraavat saavutettavuuspoikkeamat:

  • Palvelussa on lomakkeita ja lomakekenttiä, joissa ei kerrota käyttäjälle mitä ja minkä muotoista syötettä kenttä vaatii.  (WCAG 3.3.1)
  • Sivustolla on elementtejä, jotka eivät täysin avaudu näppäimistökäyttäjälle (esim. Chat- ja Yhteydenotto). Myös hakutuloksissa ja käyttäjän omissa tiedoissa on yksittäisiä valintoja, joita ei pysty tekemään pelkästään näppäimistöllä. (WCAG 2.1.2)
  • Tekstit voivat joissain näkymissä mennä päällekkäin, jos tekstiä suurennetaan yli 200 %. (WCAG 1.4.4)

Teemme töitä jatkuvasti sen eteen, että Helkan näkymät ja toiminnot olisivat paremmin saavutettavia. 

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se ensisijaisesti meille sähköpostilla kirjasto@helsinki.fi ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. 

Vastaamme palautteeseen 14 päivän kuluessa. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään. 

VALVONTAVIRANOMAISEN YHTEYSTIEDOT 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto 
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö 
www.saavutettavuusvaatimukset.fi 
saavutettavuus@avi.fi
Puhelinvaihde 0295 016 000