Esteettömyys Kumpulan kampuskirjastossa

Kumpulan kampuskirjasto sijaitsee Kumpulan kampuksella Physicum-rakennuksessa. Kirjaston sisäänkäynti on Physicumin aulassa.

Physicumin sisäänkäynnin lähellä Gustaf Hällströmin kadulla ja Väinö Auerin kadulla on bussilinjojen 56 ja 506 pysäkki (3597).

Muut lähimmät bussi- ja raitiovaunupysäkit sijaitsevat noin 300 metrin päässä Physicumin pääsisäänkäynnistä Kustaa Vaasan tiellä ja Hämeentiellä.

Matkat sekä Väinö Auerin katua että Pietari Kalmin katua ja Gustaf Hällströmin katua kampukselle ovat ylämäkeä. Kustaa Vaasan kadulta kampukselle johtaa jyrkkä hiekkakävelytie, jonka reunassa on kaide.

Lähimmät pysäköintipaikat ovat rakennuksen edessä Väinö Auerin kadun ja Gustaf Hällströmin kadun varrella. Esteettömiksi merkittyjä autopaikkoja ei ole.

Henkilökuljetukset pääsisäänkäynnin eteen ovat mahdollisia Väinö Auerin kadulta. Gustaf Hällströmin kadun puolella on portaat ilman luiskaa.

Physicumin ovelle pääsee katutasolta Väinö Auerin kadun puolelta.

Kulku kahdesta painavasta ovesta voi olla hankalaa. Aulan vahtimestarin, p. 02941 50722, tai kirjaston neuvonnan, p. 02941 50881, kanssa voi sopia etukäteen avusta ovista kulkemisessa.

Kirjaston pääosin avarat tilat ovat kahdessa kerroksessa. Hissi sijaitsee kirjaston sisääntulon vieressä.

Kirjaston esteetön WC on yläkerroksessa. Myös Physicumin aulassa sisäänkäynnistä vasemmalle on esteetön WC vaatenaulakoiden yhteydessä.

Kurssikirjat, muu lainattava aineisto sekä kirjaston neuvonta- ja lainauspalvelut ja lainaus- ja palautusautomaatit sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa. Palvelualueen kirjastokioskit ovat käytettävissä sekä seisoen että istuen. Kirjastossa on monitoimilaitteita kopiointiin, tulostukseen ja skannaukseen.

Yliopiston käyttäjätunnusta edellyttävät tietokoneet ovat normaalikorkuisilla pöydillä molemmissa kerroksissa. Yläkerroksessa on neljä sähkösäätöistä pöytää ilman kiinteää tietokonetta.

Kun tarvitset apua, autamme kirjastossa liikkumisessa ja kokoelmien ja laitteiden käytössä.

Jos HELKAn verkkopalvelu ei ole käytettävissäsi, voit uusia uusia lainoja ja varata kirjoja sähköpostitse, kirjasto@helsinki.fi, ja puhelimessa, p. 02941 50881.