HSSH:n vierailuprofessoriohjelman kolmas hakukierros on käynnissä

Helsingin yliopiston humanistis-yhteiskuntatieteellisen instituutin (HSSH) on lanseerannut vierailuprofessoriohjelman vuosille 2022–2025. Kolmas hakukierros on nyt käynnissa – lähetä hakemus 31.10. mennessä!

Helsingin yliopiston humanistis-yhteiskuntatieteellisen instituutin (HSSH) tehtävä on tukea monitieteistä tutkimusta, tiedekuntien välistä yhteistyötä ja metodologista kehitystä keskustakampuksella. Tätä edistääksemme kutsumme ehdotuksia vuoden 2024 vierailuprofessuureihin.

Ohjelman tavoitteena on tukea kansainvälisia tutkimusverkostoja keskustakampuksella. Kaikki HSSH:n kanssa yhteistyötä tekevät tutkimusryhmät voivat ehdottaa sopivia henkilöitä vierailuprofessoriohjelmaan. Etsimme vierailuproffesoreja, jotka edistävät tutkimusryhmien välistä yhteistyötä Helsingin yliopistossa palvelemalla useampia tutkimusryhmiä, tehostamalla poikkitieteellistä keskustelua ja avunantoa.

Vierailuprofessoriohjelman konseptiin kuuluu vähintään kahden viikon läsnäolo Helsingin yliopiston keskustakampuksella yhden lukuvuoden aikana. Hakemuksen lähettää tutkimusryhmäjohtaja, sekä hakemusta tukee toinen tutkimusryhmäjohtaja toisesta ryhmästä. Tutkimusryhmäjohtajat ottavat vastaan vierailuprofessorit ja heillä on tärkeä rooli paitsi hakemuksen jättämisessä myös vahvan kontaktin luomisessa tutkimusryhmään.

Vierailuprofessoreille maksetaan palkkio, matkakulut ja heidän majoitustaan tuetaan. Lisätietoja vierailuprofessoriohjelmasta voi kysyä Pekka Mäkelältä pekka.makela@helsinki.fi.

Vuosittainen haku on avoinna. Lähetä hakemuksesi 31.10.2023 mennessä.

Lähetä hakemus tämän e-lomakkeen kautta. (Lomake on englanninkielinen.)

Lii­ty Hes­sun ys­tä­viin ja saat uu­tis­kir­jeen suo­raan säh­kö­pos­tii­si!

Ohjeet Hessun ystäviin liittymiselle löytyvät täältä.