HSSH uutiskirje 11/2021

Esittelyssä HSSH:n uudet ohjelmajohtajat!
  1. Datafikaatio-tutkimusaloitteen uudet ohjelmajohtajat
  2. HSSH Catalyst Grant: Call for Applications DL 20.12.
  3. New Research Culture: After Democracy: Imagining Our Political Future 30.11.
  4. Brown Bag Lunch: Activism and Contestations over Climate Politics in Online Space 23.11.
  5. Tutkimusavustaja Lauri esittäytyy

1) Datafikaatio-tutkimusaloitteen uudet ohjelmajohtajat

HSSH:n monitieteisen Yhteiskunnan datafikaatio ja ihmistieteet -tutkimusaloitteelle on valittu kolme uutta ohjelmajohtajaa. Tuoreiden johtajien tehtävä on koordinoida datafikaatio-tutkimusaloitetta ja edistää tieteidenvälistä yhteistyötä Helsingin yliopiston sisällä. Ohjelmajohtajat ovat:

  • Eetu Mäkelä, Helsingin yliopiston ihmis- ja tietojenkäsittelytieteiden vuorovaikutuksen apulaisprofessori, tekniikan tohtori tietojenkäsittelytieteessä, tietojenkäsittelytieteen dosentti. Mäkelä johtaa HELDIG:ssä tutkimusryhmää, joka tutkii SSH-alan laskennallisen tutkimuksen tukemista.
  • Emilia Palonen, Helsingin yliopiston yleisen valtio-opin yliopistotutkija, ja populismia, polarisaatiota ja tunteita käsittelevän HEPPsinki-tutkimusryhmän ja sen monialaistenhankkeiden johtaja. Palonen on tutkinut politiikkaa ja populismia kulttuurisesta näkökulmasta. Hän on viime aikoina kehittänyt menetelmiä diskurssien tutkimukseen sosiaalisen median kautta ja teoriaa hegemoniakamppailujen ymmärtämiseen.
  • Katja Valaskivi, Helsingin yliopiston uskontotieteen apulaisprofessori. Valaskivi johtaa uutta Uskonnon, median ja yhteiskunnallisen muutoksen tutkimuskeskittymää (Heremes) Helsingin yliopistossa. Hän keskittyy tutkimuksessaan uskontoihin, maailmankatsomuksiin ja ideologioihin digitaalisessa mediaympäristössä mediatutkimuksen ja uskontososiologian näkökulmista käsin sekä menetelmäkehitykseen hybridien mediatapahtumien tutkimuksessa.

2) HSSH Catalyst Grant: Call for Applications DL 20.12.

The Catalyst Grant provides modest but strategical support to existing and emerging research groups. Groups can apply support for a variety of needs, ideas and cooperative initiatives. These may, for instance, include support for: 

We also encourage applicants to suggest ideas other than the ones sketched above.

All existing and emerging research groups working in the field of Social Sciences and Humanities at the City Centre Campus can apply for the support. The PI of the application must be affiliated to one of the partner units of HSSH.

Read more and apply here!

3) New Research Culture: After Democracy: Imagining Our Political Future 30.11

Seuraava New Research Culture -esitelmöitsijä on Zizi Papacharissi. Hän on viestinnän ja politiikan tutkimuksen professori, viestintäosaston johtaja ja yliopistotutkija Ilinoin yliopistossa Yhdysvalloissa. Papacharissi käsittelee pohjaten uuteen kirjaansa, After Democracy: Imagining Our Political Future, miten demokraattiset hallinnot voisivat kehittyä ja palvella kansalaisiaan paremmin.

Avauspuheenvuoron jälkeen aiheeseen pureudutaan syvällisemmin paneelikeskustelussa. Panelisteja ovat Georg Boldt ja Emilia Palonen.

Tapahtumaan osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumisen.

Tapahtuma järjestetään englanniksi. Ilmoittaudu ja lue lisää tapahtuman englanninkielisiltä sivuilta!

4) Brown Bag Lunch: Activism and Contestations over Climate Politics in Online Space 23.11.

Ted Hsuan Yun Chen on tutkija Helsingin yliopiston Valtiotieteellisessä tiedekunnassa ja Aalto-yliopiston tietotekniikan laitoksessa. Hän tutkimuksessaan on keskittynyt ilmastonmuutoksen yhteiskunnallisiin ja poliittisiin vaikutuksiin. 

Tervetuloa 23.11. klo 12.15 kuuntelemaan ja keskustelemaan, kun Ted Chen esitelmöi ilmastopoliittisesta aktivismista ja väittelystä verkkoalustoilla.

Lue lisää tapahtuman englanninkieliseltä sivulta.

5) Tutkimusavustaja Lauri esittäytyy

Tervehdys! Olen Lauri, HSSH:n tuore tutkimusavustaja. Tulevien kuukausien aikana tulen avustamaan instituutin toimintaa etenkin viestinnän ja tapahtumien järjestämisen saroilla. Olen piakkoin valmistuva poliittisen historian maisteriopiskelija Helsingin yliopistosta.

Tutkimusmielenkiintoni on keskittynyt pitkälti Venäjään ja entisen Neuvostoliiton alueeseen, johon olen perehtynyt kielen, kulttuurin, historian ja politiikan näkökulmista. Maisterintutkielmassani käsittelen Venäjän historiapolitiikkaa 2000-luvulla ja Venäjän sotahistoriallisen seuran roolia siinä.

Minuun voi olla yhteydessä mm. HSSH:n somenäkyvyyteen, uutiskirjeisiin, tapahtumiin ja verkkosivuihin liittyen. Nähdään tulevissa tapahtumissa!

Liity Hessun ystäviin ja saat uutiskirjeen suoraan sähköpostiisi!

Ohjeet Hessun ystäviin liittymiselle löytyvät täältä.