HSSH tutustui teknologiaan Aalto yliopistossa

HSSH kävi kesäkuussa vierailulla Aalto yliopistossa tutustumassa VR- ja käyttäytymistutkimusteknologiaan.

HSSH:n projektisuunnittelija Pentti Henttosen 12.6.2024 järjestämällä vierailulla tutustuttiin Aalto yliopiston VR- ja käyttäytymistutkimusteknologiaan eli MAGICS:n ja DAVE:n. Tutustuimme myös viimeistelyvaiheessa olevaan upeaan ja kaikille avoimeen kohtaamispaikkaan, Marsioon, jonka avajaisia vietetään Otaniemessä syyskuussa.

MAGICS on infrastruktuuri ja yhteisö, joka keskittyy sosiaalisesti kestävään digitalisaatioon ja virtualisointiin uusien XR-teknologioiden ja tekoälyratkaisujen avulla, jotka nopeuttavat siirtymistä kohti virtuaalimaailmaa.

DAVE on uusi dynaaminen ympäristö käyttäytymisen mittausta varten Aallon käyttäytymislaboratoriossa eli huone, joka muistuttaa VR-ympäristöä 180 asteen näkökentällä.

Henttonen koordinoi työssään HSSH:n Interlabia, joka on laboratorio Helsingin yliopiston keskustakampuksella. Interlab on laboratorio multimodaalista yksilö- tai vuorovaikutustutkimusta varten. Aallon vierailun tarkoituksena oli tutustua toisen yliopiston tarjoamiin tiloihin ja tulevaisuuden yhteistyömahdollisuuksiin.

Vierailullla keskusteltiin tehokkaamman yhteistyön hyödyistä tutkijoille ja tutkimusprojekteille. Aina ei ole järkevää hankkia päällekkäisiä laitteita jokaiselle yksittäiselle projektille, tiedekunnalle tai yliopistolle erikseen.

"Vierailun aikana saimme hyvän kuvan nykyisestä teknologian tasosta, joka on tutkijoiden saatavilla tänään. Kun monimutkainen teknologia kehittyy, siitä tulee helpommin saavutettavaa kaikille tieteenaloille, mukaan lukien yhteiskuntatieteet ja humanistiset tieteet," Henttonen sanoo.

#aaltostudios

HSSH News & Events

Ohjeet Hessun ystävien sähköpostilistalle liittymiseeen löytyvät täältä.

Lii­ty Hes­sun ys­tä­viin ja saat uu­tis­kir­jeen suo­raan säh­kö­pos­tii­si!

Ohjeet Hessun ystäviin liittymiselle löytyvät täältä.