HSSH tammikuun uutiskirje 1/2023

HSSH:n uutisia ja tulevia tapahtumia – lue lisää alta ja muista tilata uutiskirjeemme sähköpostiisi!

 

  • Catalyst Grant 2023 – rahoituksen saa 21 projektia
  • Seitsemän uutta vierailuprofessoria valittu vuodelle 2023
  • HSSH tarjoa tukea Horisontti Eurooppa haussa
  • Pekka Mäkelä on HSSH:n uusi varajohtaja
  • Brown Bag Seminar joka tiistai 12.15 – 31.1. vieraana Pärttyli Rinne

 

Catalyst Grant 2023 – rahoituksen saa 21 projektia

 

HSSH:n Catalyst Grant -hakuun saapui määräaikaan mennessä 47 hakemusta. Hakemuksista valittiin 21 projektia, jotka saavat Catalys Grant -rahoituksen vuonna 2023. Kiitos kaikille hakijoille ja onnea rahoituksen saaneille!

Voit lukea tarkemmat kuvaukset rahoitetuista projekteista englanninkieliseltä sivultamme.

 

Seitsemän uutta vierailuprofessoria valittu vuodelle 2023

 

Vierailuprofessori ohjelman toisella hakukierroksella valittiin seitsemän uutta vierailuprofessoria, jotka vierailevat Helsingin yliopistossa vuoden 2023 aikana. Vierailujen aikana he tekevät yhteistyötä useiden tutkimusryhmien kanssa.

Seuraavat vierailuprofessorit valittiin haun toisella kierroksella:

 

Thea Lindquist (University of Colorado, Boulder)

Simon Lindgren (Umeå University)

Michael Lewis (British Museum)

Urska Sadl (Europea University Institute)

Sergio Sauer (University of Brasilia)

Livia Holden (University of Paris Sorbonne)

Ewan Jones (Downing College, Cambridge)

 

Seuraa kanaviamme saadaksesi lisätietoja vierailuista!

 

HSSH tarjoa tukea Horisontti Eurooppa haussa

 

HSSH toteuttaa vuoden 2023 yhdessä HYn tutkimuksen tukipalvelujen kanssa pilottiprojektia, jonka tarkoituksena on tarjota ansioituneille tutkijoille tukea Horisontti Eurooppa -ohjelman (Pillar 2) konsortiohakemuksen kirjoittamiseen. Tavoitteena on saada lisää hakemuksia tähän EU rahoitusmuotoon ja lisätä kansainvälisen tutkimusrahoituksen määrää.

– Ydinajatuksena on se, että tarvitsemme lisää hakemuksia ja kokemusta siitä, millaista tukea näiden hankkeiden valmistelu edellyttää, sanoo HSSHn johtaja Risto Kunelius.

HSSH tarjoaa tukea ja aikaa tutkijalle hakemuksen toteuttamiseen. Tutkimuskonsortion ydinpartnerit voidaan kutsua kahden päivän työpajaan, jonka aikana on mahdollista kirjoittaa suunnitelmaa, keskustella yhteistyöstä ja luoda pohjaa yhteistyölle.

– Hakemuksen tekemisen ohella projekti tarjoaa mahdollisuuksia verkostoitumiselle ja mahdollisen tulevan tutkimusyhteistyön vahvistamiselle.

Hankkeen ensimmäiseen vaiheeseen löytyi kolme tutkijaa ja tutkimusryhmää, joiden hakemusten valmistelu on parhaillaan käynnissä.

– Jos keskustakampuksen tiedekunnissa on tutkijoita ja ryhmiä, jotka pohtivat mahdollisuutta hakea vuoden 2023-2024 hauista projektia, kannattaa vielä olla yhteydessä HSSHn toimistoon!

HorizonEurope työohjelma löytyy täältä: https://research-and-innovation.ec.europa.eu/funding/funding-opportunities/funding-programmes-and-open-calls/horizon-europe/horizon-europe-work-programmes_en

 

Pekka Mäkelä on HSSH:n uusi varajohtaja

 

Tutkimuskoordinaattori Pekka Mäkelä on valittu HSSH:n uudeksi varajohtajaksi.

Pekka Mäkelä toimii tutkimuskoordinaattorina HSSH:ssa. Hän on RADAR -tutkimusryhmän (https://radar.cs.helsinki.fi/) päätutkija. Hänen tutkimusmielenkiintonsa kohdistuu kollektiivisen ja sosiaalisen toiminnan normatiivisiin ulottuvuuksiin, kuten kollektiiviseen vastuuseen ja luottamukseen, sosiaaliseen ontologiaan, yhteiskuntatieteiden filosofiaan, sosiaalisen robotiikan filosofisiin ongelmiin sekä ihmisten ja robottien väliseen kanssakäymiseen.

 

Brown Bag Seminar joka tiistai 12.15 – 31.1. vieraana Pärttyli Rinne

 

 

HSSH:n Metodologinen yksikkö järjestää viikoittaisen tapahtuman, Brown Bag Seminar –tapaamisen, jossa käsitellään tuoreita metodologisia lähestymistapoja ihmistieteissä.

Olet tervetullut seuraamaan tapahtumaa paikan päälle HSSH:n seminaarihuoneeseen osoitteessa Vuorikatu 3, 2. kerros. Tapahtumaa voi seurata myös zoomin kautta.

Metodologisen yksikön tutkijan Matti Pohjosen mukaan tapahtumien tarkoitus on ”esitellä metodologisia innovaatioita ja eri alojen uraauurtavaa tutkimusta helposti ymmärrettävässä muodossa rennon poikkitieteellisen lounastuokion aikana.”

Tapahtuma pidetään joka tiistai klo 12.15. Seuraavaksi vuorossa on Pärttyli Rinne! Tapahtuma pidetään englanniksi.

Tuo oma lounaasi, me tuomme kiinnostavat metodologiset lounaskeskustelut! 

Lue lisää verkkosivuiltamme!

 

 

Lii­ty Hes­sun ys­tä­viin ja saat uu­tis­kir­jeen suo­raan säh­kö­pos­tii­si!

Ohjeet Hessun ystäviin liittymiselle löytyvät täältä.