Yleisöopastukset
Kohteissamme on kuukausittaisia yleisöopastuksia, jotka sisältyvät näyttelypääsylipun hintaan. Tervetuloa!
Päärakennuksen näyttelykeskus

Tulossa!

Päärakennukselle avautuu pian upouusi näyttelykeskus!

Avaamme yliopiston historiaa, ihmisiä ja tieteenaloja esittelevän ydinnäyttelyn syksyllä 2023 ja ensimmäisen vaihtuvan näyttelyn keväällä 2024.

Observatorio

HUOM! Observatorion yleisöopastuksiin on toistaiseksi ennakkoilmoittautuminen. Seuraavan yleisöopastuksen (la 10.6.2023 klo 13.30 sekä sen täyttyessä myös klo 14.45) ilmoittautuminen: verkkolomakkeen kautta.

Observatoriolla järjestetään kaikille avoimia yleisöopastuksia joka kuukauden toisena lauantaina (HUOM! koronatilanteen vuoksi poikkeuksellisesti klo 13.30 ja sen täyttyessä myös 14.45).

Yleisöopastusten sisältö on samanlainen kuin varattavissa olevilla opaskierroksillamme: kurkkaamme tähtitieteen maailmaan ja tutustumme vuonna 1834 valmistuneen Observatorion vaiheikkaaseen historiaan. Oppaan johdolla päästään myös vierailemaan vanhoissa tunnelmallisissa havaintotorneissa ja nähdään planetaarioesitys. Planetaariossa vietetyn pikakelatun "yön" aikana opitaan tunnistamaan pohjoisen taivaan kuuluisimpia tähtikuvioita ja nähdään, miten taivas liikkuu yön aikana.

Yleisöopastuskierros (kesto 1h) sisältyy Observatorion pääsylipun hintaan. Lippu maksetaan Observatorion kassalla ennen yleisöopastuksen alkua.

Kierrokselle mahtuu 20 ensimmäistä. Tervetuloa seikkailemaan Observatoriossa!

Osoite: Observatorio, Kopernikuksentie 1.