Kurssitarjonta ja ilmoittautuminen

Perinteinen ja so­vel­ta­va pii­rus­tus I - KURSSI KESKEYTETTY KORONATILANTEEN TAKIA

Maanantaisin 13.1.–27.4.2020 klo 16–19 Helsingin yliopiston opiskelijoille ja jatko-opiskelijoille (maksuton). 

Kurssin aikana tutustutaan perinteisiin ja kokeileviin havainnosta piirtämisen menetelmiin klassisesta kipsipiirustuksesta croquis-piirustukseen. Kurssi sopii aloittelijoille sekä edistyneemmille piirtäjille.
Kurssia ei järjestetä koulujen talvilomaviikolla 17.2. eikä pääsiäismaanantaina 13.4.2020.

Ilmoittautuminen alkaa pe 3.1.2020 klo 10:00. TÄYNNÄ!

HUOM! Osallistuminen ensimmäiselle kurssikerralle 13.1. on välttämätöntä. Jos et pääse osallistumaan ensimmäiselle kerralle, ilmoita siitä etukäteen, ettet menetä paikkaasi kurssilla.

Perinteinen ja so­vel­ta­va pii­rus­tus II - KURSSI KESKEYTETTY KORONATILANTEEN TAKIA

Tiistaisin 14.1.–28.4.2020 klo 16–19 Helsingin yliopiston opiskelijoille ja jatko-opiskelijoille (maksuton). 

Kurssi on tarkoitettu edistyneemmille piirtäjille ja kurssi I:n suorittaneille.

Kurssia ei järjestetä koulujen talvilomaviikolla 18.2.

Ilmoittautuminen alkaa pe 3.1.2020 klo 10:00.

HUOM! Osallistuminen ensimmäiselle kurssikerralle 14.1. on välttämätöntä. Jos et pääse osallistumaan ensimmäiselle kerralle, ilmoita siitä etukäteen, ettet menetä paikkaasi kurssilla.

Piirustussalin klassikot I ja II - KURSSIT KESKEYTETTY KORONATILANTEEN TAKIA
Avoin kaikille. Klassikot I ti–to 3.–5.3.2020 klo 10–15, Klassikot II ti–to 5.–7.5.2020 klo 10–15.

Kaikille avoimet kolmen päivän intensiivikurssit sisältävät ateljeetyöskentelyä sekä piirtäjän näkökulmasta kiehtovia vierailukohteita yliopiston eri tiloissa. Kurssit soveltuvat sekä vasta-alkajille että edistyneemmille piirtäjille. Ne toimivat yksittäin tai kahden kurssin kokonaisuutena. Voit osallistua molempiin tai vain toiseen, kurssille II osallistuminen ei edellytä kurssi I:n suoritusta. Hinta 45 /22,50 € sisältää ohjauksen, ekskursiot, piirustusvälineet ja paperit. 

Ilmoittautuminen alkaa pe 3.1.2020 klo 10:00.

Klassikot I: -

Klassikot II: Peruttu!

Intensiivijaksoille mahtuu 20 osallistujaa. Ilmoittautuminen on sitova, kurssimaksua ei palauteta. 

Klassikkokurssien alennushinta koskee Helsingin yliopiston opiskelijoita ja jatko-opiskelijoita. 

Mikäli kurssilla on tilaa, voit ilmoittautua ja maksaa osallistumismaksun 7.1.2020 klo 12 alkaen myös Yliopistomuseon infotiskillä, ma–to 12–17, pe–su suljettu. Päärakennuksen uusi puoli, 3. krs., Fabianinkatu 33.

Piirustusillat (croquis ja elävä)

Avoin kaikille. Keskiviikkoisin 15.1.–29.4.2020 (ei 19.2.) klo 17:00–19:30.

Viime hetken peruutuspaikkoja keskiviikkojen piirustusiltoihin (croquis ja elävä keskiviikkoisin klo 17–19:30) voi tiedustella piirustusmestarilta vappu.rossi@helsinki.fi tai suoraan salilla piirustusillan alkaessa klo 17. Peruutuspaikalle tultaessa kurssimaksu maksetaan joko Yliopistomuseon infokassalla (päärakennuksen uusi puoli, 3. krs., Fabianinkatu 33, avoinna keskiviikkoisin klo 12–17; kuitti maksusta mukaan Piirustussalille) tai käteisellä tasarahana suoraan Piirustussalilla.

Ilmoittautuminen kevätlukukauden piirustusiltoihin alkaa 3.1.2020 klo 10:00.

Piirustussalin kaikille avoimet piirustusillat sopivat niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin piirtäjille. Kullekin iltakurssille mahtuu 20 osallistujaa. Piirustusillat toimivat yhtä lailla yksittäisinä elämyksinä kuin sarjallisena kokonaisuutena: voit osallistua kaikkiin tai vaikka vain yhteen piirustusiltaan. Et tarvitse aiempaa kokemusta mallipiirustuksesta. Elävänmallin illat ja croquis-illat vaihtelevat pääsääntöisesti vuoroviikoin. Croquis-iltoihin tarvitset oman lehtiön tai luonnoskirjan, hyvä koko lehtiölle on A3. Elävänmallin illoissa paperin (litoposter) saa Piirustussalilta. Piirustusvälineitä voi lainata Piirustussalilta, mutta voit tuoda myös omat piirtimet.

Osallistumismaksu 12€/8€. Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumismaksua ei palauteta, mutta sairaustapauksissa voit neuvotella kurssipaikkasi siirrosta toiseen keskiviikkoiltaan. Alennushinta koskee opiskelijoita sekä eläkeläisiä ja työttömiä, siviilipalvelus- ja varushenkilöitä sekä ammattitaiteilijoita.

Huom! Viime hetken peruutuspaikkoja voi tiedustella piirustusmestarilta vappu.rossi@helsinki.fi tai suoraan salilla piirustusillan alkaessa klo 17. Peruutuspaikalle tultaessa kurssimaksu maksetaan joko Yliopistomuseon infokassalla (päärakennuksen uusi puoli, 3. krs., Fabianinkatu 33, avoinna keskiviikkoisin klo 12–17; kuitti maksusta mukaan Piirustussalille) tai käteisellä tasarahana suoraan Piirustussalilla.

Piirustussalin croquis-illat 

Croquis on lyhyessä ajassa toteutettu elävästä mallista piirretty kokovartalokuva. Piirustussalin croquis-illoissa saat kevään kuluessa erittäin monipuolisen katsauksen croquis-piirtämisen erilaisiin puoliin. Croquis, kuten muukin mallipiirustus, on laji joka muuttuu toistojen kautta yhä antoisammaksi!

Piirustussalin elävän mallin illat

Piirustussalin elävän mallin illoissa keskitytään klassiseen elävän mallin piirustukseen. Malli ei vaihda asentoa kuten croquis-piirustuskursseilla, vaan piirrämme 20 minuutin jaksoissa samaa asentoa. Piirustusilloissa käydään läpi havainnosta piirtämisen perusteita. Mallipiirustus on kiehtova, kaiken tasoisille piirtäjille sopivasti haastava tapa harjaannuttaa silmän ja käden yhteistyötä!

HUOM! 5.2. & 12.2. sekä 1.4. & 8.4. on perättäisillä kerroilla sama malli ja asento: jos ilmoittaudut molempiin, voit halutessasi jatkaa samaa piirrosta kahden kurssikerran verran. Kumpaan tahansa iltaan voi osallistua myös yksittäin. 

Kurssipäivät ja ilmoittautuminen:

15.1. (croquis) Täynnä!

22.1. (elävä) Täynnä!

29.1. (croquis) Täynnä!

5.2. (elävä) Täynnä!

12.2. Täynnä! (elävä, sama malli ja asento kuin 5.2.)

(huom. talvilomaviikolla  ei piirustusiltaa)

26.2. (croquis) Täynnä!

4.3. (elävä) Täynnä!

11.3. (croquis) Täynnä!

18.3. (elävä) Täynnä!

25.3. (croquis) Täynnä!

1.4. (elävä) Täynnä! 

8.4. (elävä, sama malli ja asento kuin 1.4.) Peruttu!

15.4. (croquis) Peruttu!

22.4. (elävä) Peruttu!

29.4. (croquis) Peruttu!

Anna lahjaksi ihana piirustussessio kaupungin kattojen yllä! Osta lahjakortti täältä:

https://www.lyyti.in/lahjakortti_piirustusiltaan_2020

 

Kortin saajan ohjeet:

Piirustusiltaan osallistumiseen ei tarvita aikaisempaa kokemusta piirtämisestä. Kevään 2020 piirustusillat ovat keskiviikkoisin 15.1.–29.4. klo 17–19:30, paikkana Helsingin yliopiston Piirustussali, Yliopistonkatu 3 (Porthania), 7. kerros. Syksyn 2020 piirustusiltojen aikataulu selviää elokuun aikana. Elävän mallin piirustus ja croquis-piirustus vaihtelevat pääsääntöisesti vuoroviikoin. Lahjakortilla voi varata paikan sopivaan piirustusiltaan ottamalla yhteyttä piirustusmestari Vappu Rossiin, joka toimii opettajana piirustusilloissa, sähköposti vappu.rossi@helsinki.fi, puh. 050 448 8766. Ilmoitathan myös lahjan antajan nimen paikkaa varatessasi.

Lahjakortti oikeuttaa yhteen käyntikertaan piirustusillassa vuoden 2020 aikana. Osa piirustusilloista täyttyy nopeasti, joten paikka kannattaa varata ajoissa! Jos piirustusillat ovat täynnä, emme voi taata kurssipaikkaa piirustusillassa.