Farmasian tiedekunnan dekaaniksi valittu professori Jari Yli-Kauhaluoma

Farmasian tiedekunnan tiedekuntaneuvosto päätti dekaanin valinnasta 14.11.2023 pidetyssä kokouksessaan. Dekaanin viisivuotinen toimikausi käynnistyy 1.1.2024.

Dekaanin tehtävä oli avoimessa haussa 20.9. – 18.10.2023.

– Olo on onnellinen ja kiitollinen. Tiedekuntamme on vankkaan farmaseuttiseen tutkimukseen ja tutkimukseen perustuvaan opetukseen rakentava ja tulevaisuuteen katsova, hyvähenkinen ja kansainvälinen yhteisö. Olen saanut hyvää oppia tulevaan viisivuotiskauteeni hoitaessani tiedekunnan dekaanin tehtävää lähes kahden vuoden ajan. Samalla alma materimme hallinto ja toiminta sekä dekaanikollegat ovat tulleet tutuiksi, pohtii Jari Yli-Kauhaluoma.

– Farmasian tiedekunnan tulevaisuuden näkymät ovat valoisat, sillä heti tammikuussa 2024 pääsemme työskentelemään tiedekuntamme ensimmäisten lääkehuollon ja huoltovarmuuden sekä lääkekehityksen alojen työelämäprofessorien kanssa. Maailman ensimmäinen kestävän farmasian professorikin aloittanee tehtävässään ensi vuoden aikana. Uskon myös ajasta ja paikasta riippumattoman opetuksen saavutettavuuden kehittyvän ja tutkimuksestamme kumpuavan innovaatiotoiminnan lisääntyvän jatkossa. Tiedekuntamme opiskelijat ja henkilöstö ovat aivan huippua ja heidän kanssaan on tosi mukavaa työskennellä, Yli-Kauhaluoma kertoo.