Baltimoren yliopiston professori Alan Lyles Helsingin yliopiston kunniatohtoriksi

Helsingin yliopisto vihkii yhdysvaltalaisen Baltimoren yliopiston professori Alan Lylesin kunniatohtorikseen filosofisen tiedekunnan promootiotilaisuudessa 26. toukokuuta 2023.

Alan Lyles toimii Baltimoren yliopiston professorina terveydenhuollon kumppanuuksien alalla (Government, Business, and Nonprofit Partnerships) ja hänellä on pitkä kokemus terveydenhuollon johtamisesta. Hänen yhteistyönsä Helsingin yliopiston kanssa alkoi vuonna 2005, ja hän on toiminut dosenttina farmasian tiedekunnassa vuodesta 2007 lähtien.

Professori Lyles on ollut mukana monissa terveydenhuolto- ja sosiaalipalvelujärjestelmän kehittämis- ja tutkimushankkeissa Suomessa. Hänen kokemuksensa terveydenhuollon osaamisen kehittämisestä ja tutkimusnäyttöön perustuvien käytäntöjen jalkauttamisesta on ollut tärkeässä roolissa näissä hankkeissa. Helsingin yliopiston päätös vihkiä professori Lyles kunniatohtoriksi on osoitus hänen poikkeuksellista panoksestaan alan kehittämisessä.

Professori Lylesin yhteistyön Helsingin yliopiston kanssa on mahdollistanut Yhdysvaltain ulkoministeriön Fulbright Specialist -ohjelma. Tämä ohjelma on mahdollistanut useita pidempiä vierailuja, joiden ansiosta professori Lyles on voinut osallistua strategisiin hankkeisiin Helsingin yliopiston ja muiden kumppanien kanssa.

Professori Lyles on ollut myötävaikuttamassa muun muassa Yliopiston Apteekin rahoittaman Suomen ensimmäisen farmakoekonomian professuurin perustamiseen vuonna 2005 ja kliinisen farmasian erikoistumisohjelman käynnistämiseen. Hän on lisäksi osallistunut mm. Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen, Keusoten, kehittämistyöhön ja laatinut suosituksia esimerkiksi tutkimus-, kehitys- ja innovaatioekosysteemin kehittämisestä.

Englanninkielinen juhlaseminaari professori Lylesin kunniaksi

Keskiviikko 24.5.2023 14.00 - 16:00   

Paikka: Metsätalo, sali 4, Unioninkatu 40, Helsinki 

Pukukoodi: business casual

Programme

14.00 Welcome to this Special Event Keynote Speaker and the topic tba

14.30 Keusote at the forefront of effectiveness Dr. Pirjo Laitinen-Parkkonen, Medical Director, Director of Research, Development and Innovation, Wellbeing Services County of Keski-Uusimaa, Finland

15.00 Implementing safe medication practices in Finland Carita Linden-Lahti, Responsible Pharmacist in Medication Safety, Helsinki University Hospital (HUS)/ Dr. Lotta Schepel, Medication Safety Officer, Hospital District of Helsinki and Uusimaa (HUS)

15.15 Pharmaceutical Care in real-life practice Dr. Stina Parkkamäki

15.30 Drug shortages jeopardizing patient care – international perspective Doctoral Researcher Reko Ravela, University of Helsinki

15.45 Medication safety and effectiveness – reflections for the future Assistant Professor (tenure) Anna-Riia Holmström, University of Helsinki

16.00 Refreshments and congratulating Professor Lyles

The event will also be live streamed at:   https://video.helsinki.fi/unitube/live-stream.html?room=l32