Aleksanteri-instituutin tietopalvelu tukee instituutin valtakunnallista tehtävää tarjoamalla Venäjän ja itäisen Euroopan tutkimuksen ja opetuksen käyttöön alan ajantasaisen tutkimusaineiston. Venäjän ja itäisen Euroopan tutkimuksen erikoiskirjasto palvelee alan tutkijoita, opiskelijoita sekä kansainvälisiä tutkijavieraita. Tietopalvelu antaa tukea alan tutkimuksen tiedonhankintaan tarjoten parhaat edellytykset kansainvälisesti korkeatasoiselle tutkimukselle.

Tietopalvelu ylläpitää suosittua tiedotus- ja keskustelufoorumia (aleksanteri-lista) ja sähköistä tiedotuslistaa (aleksanteri-institute) sekä välittää instituutin verkkosivuilla, Facebookissa ja Twitterissä tietoa alan ajankohtaisista ilmiöistä ja tapahtumista niin kotimaassa kuin maailmallakin. 

Instituutin tietopalvelu palvelee valtakunnallisesti paitsi VIE-tutkimuksen yliopistoverkoston tutkijoita, tohtorikoulutettavia ja maisteriopiskelijoita myös muita alan tutkimukseen tiedonhankinnan tukea tarvitsevia organisaatioita. Tietopalvelu kehittää toimintaansa tiiviissä yhteistyössä Suomen kansalliskirjaston Slaavilaisen kirjaston ja Helsingin yliopiston kirjaston kanssa. 

Aleksanteri-instituutin tietopalvelu tukee osaston tutkijoita Open Access -julkaisemiseen liittyvissä kysymyksissä. Tietopalvelu myös ylläpitää Aleksanteri-instituutin omia Open Access julkaisuja, mm. vuosina 2006-2016 sähköisenä julkaistua Aleksanteri Series -sarjaa. Kikimora Publications -kustantamon toiminta on päättynyt. Kikimoran julkaisemista kirjoista löydät tietoa täältä, ja niiden saatavuutta voit tiedustella yhteyspäällikkö Elina Kahlalta.