Tietopalvelu

Aleksanteri-instituutti hallinnoi valtakunnallista Venäjän ja itäisen Euroopan tutkimuksesta kiinnostuneiden sähköpostilistaa sekä osallistuu tutkimusaineistoja ja tietokantoja kokoavan oppaan ylläpitoon.
Kaisa-talon itäisen Euroopan ja Venäjän tutkimuskirjallisuuden kokoelma

Aleksanteri-instituutti on ylläpitänyt Venäjän ja itäisen Euroopan tutkimuskirjallisuuden kokoelmaa yhteiskuntatieteiden ja humanististen tieteiden aloilta. Instituutin koostama erikoiskokoelma on nyt siirtynyt Helsingin yliopiston pääkirjasto Kaisa-talon toiseen kerrokseen, jossa sitä on täydennetty Kaisa-talon omalla alueen tutkimuskirjallisuudella.  Kaisa-talon kokoelma on tarjolla kaikille Helka-kirjastojen asiakkaille yliopiston kirjaston tavallisten lainaussääntöjen puitteissa.  

Research Guide in Russian and Eastern European Studies

Research Guide in Russian and Eastern European Studies on Aleksanteri-instituutin tietopalvelun, Helsingin yliopiston kirjaston ja Slaavilaisen kirjaston yhdessä tuottama kokonaisuus, joka helpottaa Venäjän ja itäisen Euroopan tutkijoiden ja opiskelijoiden tiedonhakua. Research Guideen on koottu ja kuvailtu tietokantoja ja aineistoja, joiden löytäminen saatta muuten olla työlästä. Opas on avoimesti kaikkien saatavilla ja sitä päivitetään säännöllisesti.

Aleksanteri-lista

Aleksanteri-lista on Aleksanteri-instituutin ylläpitämä, valtakunnallinen Venäjän ja itäisen Euroopan tutkimuksen tiedotuskanava. Sähköpostilistalle ovat tervetulleita tiedotteet, uutiset ja huomiot ajankohtaisista julkaisuista, seminaareista, koulutusmahdollisuuksista, rahoituskanavista, tapahtumista jne. Viestillä tavoittaa noin 1000 Aleksanteri-listan lukijaa. Listaa voidaan käyttää rajatusti myös mielipiteen vaihtoon, mutta pyydämme huomioimaan laajan tilaajakunnan ja listan akateemisen painopisteen. Listalle pitää liittyä, jotta sille voisi lähettää viestejä.

Listalle liittyminen

Lähetä pyyntö listalle liittymisestä sähköpostiviestinä osoitteeseen majordomo[at]helsinki.fi.

Jätä otsikkokenttä tyhjäksi ja kirjoita viestikenttään
subscribe aleksanteri-lista oma sähköpostiosoitteesi 

Esim. subscribe aleksanteri-lista maija.meikalainen@helsinki.fi

Liittymisviestin lähetettyäsi saat automaattisen vastauksen, ja viestisi siirtyy listan hallinnoijalle. Kun sinut on lisätty listalle, saat siitä vahvistuksen ja ohjeet mm. listalta eroamiseen. Viesti kannattaa säilyttää.

Listalle ei kannata liittyä anonyymeistä osoitteista (hotmail, yahoo), sillä niistä lähetetyt viestit ymmärretään roskapostiksi.

Jos listalle liittyminen ei onnistu, ota yhteyttä Aleksanteri-instituutiin osoitteessa aleksanteri[at]helsinki.fi.

Viestien lähettäminen Aleksanteri-listalle

Aleksanteri-listalle halutut viestit lähetetään osoitteeseen aleksanteri-lista[at]helsinki.fi. Viestit pitää lähettää tarkalleen samasta sähköpostiosoitteesta, josta listalle on liitytty.

Lähetetyt viestit siirtyvät admin-järjestelmään odottamaan hyväksyntää. Odotustilassa olevia viestejä päästetään läpi 1-2 kertaa arkipäivässä. Huomaathan, että admin-järjestelmä lukee viestit plain-muodossa, joten jossain tapauksissa saatamme varmistella html-muotoillun tai kuvia sisältävän viestin sisältöä sinulta henkilökohtaisesti. 

Käyttösäännöt

Aleksanteri-listalla noudatetaan Helsingin yliopiston tietojärjestelmien käyttösääntöjä.

Lisäksi listan ylläpitäjä edellyttää, että:

  • sisältö liittyy listan teemaan Venäjän ja itäisen Euroopan tutkimus
  • argumentointi on asiallista ja muita kunnioittavaa
  • viestintä on yhteisöä kiinnostavaa ja hyödyttävää
  • viestit allekirjoitetaan omalla nimellä, ei nimimerkillä tai nimen alkukirjaimilla
  • listaa ei käytetä yksityiseen viestintään eikä henkilökohtaisiin tarkoituksiin
  • listaa ei käytetä kiertokirjeiden kierrättämiseen 
  • vältetään liitetiedostojen lähettämistä

Listalta eroaminen

Lähetä pyyntö listalta eroamisesta sähköpostiviestinä osoitteeseen majordomo[at]helsinki.fi.

Jätä otsikkokenttä tyhjäksi ja kirjoita viestikenttään
unsubscribe aleksanteri-lista oma sähköpostiosoitteesi

Esim. unsubscribe aleksanteri-lista maija.meikalainen@helsinki.fi

Jos listalta eroaminen ei onnistu, ota yhteyttä Aleksanteri-instituutiin osoitteessa aleksanteri[at]helsinki.fi.

Yhteystiedot

Aleksanteri-listaan liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä informaatikko Olga Kaijalaiseen, olga.kaijalainen[at]helsinki.fi

Ethän lähetä listan ylläpitäjille suunnattuja kysymyksiä sähköpostilistalle.